Parlamentare2020 / Gabriel Oprea anunţă că va candida pentru a reprezenta în Parlament drepturile militarilor şi poliţiştilor

Parlamentare2020 / Gabriel Oprea anunţă că va candida pentru a reprezenta în Parlament drepturile militarilor şi poliţiştilor

Gabriel Oprea, preşedintele Uniunii Militarilor şi Poliţiştilor ''Mihai Viteazul'' (UMPMV), a anunţat că, prin candidatura sa independentă, doreşte să reprezinte drepturile militarilor şi poliţiştilor în Parlamentul României, la nivelul Comisiei de Apărare.

"Am revenit la UNPR, m-au ales colegii iarăşi preşedinte, suntem într-un proces cu PMP-ul şi până atunci am hotărât să îi reprezint, la cererea lor, a militarilor, a poliţiştilor, să îi reprezint prin asociaţie şi din Parlamentul României, Comisia de Apărare. (...) Această asociaţie a militarilor şi poliţiştilor este singura a militarilor şi poliţiştilor activi şi rezervişti. Nu aş vrea să spun vorbe mari, dar am această autoritate - şi morală, şi profesională - să îi strâng în jurul meu, pe toţi militarii şi poliţiştii din tot sistemul de securitate. Mă refer la militarii din Ministerul Apărării, militari, jandarmi, pompieri, poliţişti din Ministerul de Interne. Tot ceea ce înseamnă securitate naţională a României. Vreau să ştiţi, plus-minus, aceşti oameni reprezintă aproximativ 500.000 de oameni. Aproximativ 300.000 de activi şi 200.000 de rezervişti", a arătat Oprea duminică, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la sediul asociaţiei.

El a precizat că deviza acesteia este este "Dumnezeu, onoare, patrie" şi a adăugat că "nu sunt vorbe mari", ci reprezintă o deviză a poporului român, care s-a bazat de-a lungul istoriei sale pe Armată şi Biserică, "piloni ai statului român modern".

Gabriel Oprea a reamintit că a fost prefectul Capitalei în perioada 2002 - 2003, senator şi deputat. A ocupat, de asemenea, funcţiile de ministru al Administraţiei Publice, ministru al Apărării Naţionale, ministru al Afacerilor Interne, vicepremier pentru securitate naţională şi prim-ministru interimar. El a arătat că în aceste calităţi, a promovat şi susţinut securitatea naţională a României. Pe de altă parte, a subliniat că în lupta împotriva pandemiei sunt implicaţi, alături de personalul medical, şi militarii şi poliţiştii.

"Sunt un om care m-am bătut pentru securitatea naţională a României în sensul bun al cuvântului. Astăzi parcă trăim într-o altă lume, avem un duşman comun, este această pandemie. Cred că trebuie toţi să fim solidari şi vedeţi şi dumneavoastră că în întreaga lume care luptă împotriva acestei pandemii în primele rânduri sunt, alături de medici, de personalul medical, sunt militarii şi poliţiştii", a declarat Oprea.

Totodată, el a subliniat că în momentul în care au existat acuzaţii împotriva sa a demisionat din funcţiile deţinute.

"În momentul când au fost acuzaţii împotriva mea, am acţionat ca un militar, mi-am dat demisia din toate funcţiile. Şi din funcţia de vicepremier, şi din cea de preşedinte de partid, şi din cea de senator, chiar dacă toţi senatorii au votat să nu înceapă urmărirea penală împotriva mea - considerând că nu sunt vinovat de vreun accident - mi-am dat demisia şi astăzi sunt independent", a mai precizat Gabriel. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...