Parlamentare2020/ AEP: 14.572 de plicuri cu buletinele de vot ale românilor din străinătate, până la ora 14,30

Parlamentare2020/ AEP: 14.572 de plicuri cu buletinele de vot ale românilor din străinătate, până la ora 14,30

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că, până joi, la ora 14,30, a fost înregistrată primirea a 14.572 de plicuri exterioare care conţin buletinele de vot ale alegătorilor români din străinătate.

AEP precizează, într-un comunicat de presă, că, din numărul total de plicuri primite, 3.948 au fost înregistrate la Biroul electoral pentru votul prin corespondenţă nr. 1, 5.239 au ajuns la Biroul electoral pentru votul prin corespondenţă nr. 2 şi 4.699 la Biroul electoral pentru votul prin corespondenţă nr. 3, Bucureşti. Alte 686 au fost depuse la reprezentanţele diplomatice.

Potrivit legislaţiei în vigoare, plicul exterior ce conţine buletinele de vot şi certificatul de alegător trebuie să ajungă la biroul electoral pentru votul prin corespondenţă până joi, la ora 23,59. Totodată, alegătorii pot depune plicul exterior la orice misiune diplomatică sau oficiu consular, cu respectarea termenului limită.

Cetăţenii care şi-au exprimat opţiunea de a vota prin corespondenţă vor primi un e-mail de confirmare în cazul în care plicul a ajuns la termen la biroul electoral sau la misiunile diplomatice şi oficiile consulare.

Dacă plicul exterior nu a sosit până joi, la ora 23,59, alegătorii vor primi un e-mail de informare, cu menţiunea că se vor putea deplasa la cea mai apropiată secţie de votare din ţara de reşedinţă sau de domiciliu pentru a-şi exercita dreptul de vot.

Întrebări, sesizări sau reclamaţii pot fi transmise la adresa de e-mail contact@votstrainatate.ro.

AEP recomandă alegătorilor să se informeze corect cu privire la exercitarea dreptului de vot la acest scrutin şi să consulte site-ul www.roaep.ro , canalul de YouTube şi pagina de Facebook şi să respecte, la prezentarea la urne, măsurile de distanţare socială şi de protecţie sanitară. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...