Parlamentare2020/ Peste 71.000 de români au votat în diaspora în prima zi până la ora 18,00 (ora României)

Parlamentare2020/ Peste 71.000 de români au votat în diaspora în prima zi până la ora 18,00 (ora României)

Peste 71.000 de români din diaspora şi-au exercitat dreptul de vot, sâmbătă, până la ora 18,00 (ora României).

În prima zi a votării în străinătate, s-a închis deja votul în secţii din Noua Zeelandă, Australia, Republica Coreea, Japonia, China, Filipine, Malaezia, Republica Singapore, Republica Indonezia, Regatul Thailandei, Vietnam şi Kazahstan.

În prezent continuă votarea în 729 de secţii, după ce s-au deschis şi secţiile de votare organizate în vestul Statelor Unite ale Americii (Los Angeles, Anaheim, Sacramento, San Francisco, Los Altos, Las Vegas, Portland şi Seattle) şi Canadei (Vancouver).

Secţiile de votare sunt deschise între orele 7,00 şi 21,00 (ore locale), cu posibilitatea prelungirii votării până cel mult la ora 23,59 în cazurile în care mai există alegători care la ora 21,00 se află la sediul secţiei de votare sau se află la rând în afara sediului secţiei de votare, pentru a intra în localul de vot.

Românii din diaspora votează la alegerile parlamentare din acest an, pentru prima oară la un astfel de scrutin, timp de două zile - sâmbătă şi duminică.

În străinătate sunt organizate 748 de secţii. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale