Parlamentare2020/Bistriţa-Năsăud: Lista de candidaţi ai USR-PLUS pentru Senat, respinsă de BEJ

Parlamentare2020/Bistriţa-Năsăud: Lista de candidaţi ai USR-PLUS pentru Senat, respinsă de BEJ

Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Bistriţa-Năsăud a respins lista de candidaţi ai USR-PLUS pentru Senat, deoarece nu asigura reprezentarea ambelor sexe, potrivit prevederilor din Legea 208/2015, toţi cei patru candidaţi propuşi fiind bărbaţi.

USR-PLUS a fost ultimul partid care a depus listele de candidaţi pentru alegerile parlamentare, aproape de expirarea termenului legal, care a fost 22 octombrie, ora 24,00.

BEJ Bistriţa-Năsăud a admis candidaturile USR-PLUS pentru Camera Deputaţilor, dar a respins lista pentru Senat, această din urmă decizie fiind luată cu şase voturi pentru respingere şi cinci pentru admitere.

Decizia privind respingerea listei poate fi contestată în termen de 48 de ore, la Tribunalul Bistriţa-Năsăud.

Probleme legate de asigurarea reprezentării ambelor sexe pe lista pentru Senat a avut şi Partidul Verde, care în 21 octombrie a depus o listă cu două propuneri, în ambele cazuri fiind vorba despre bărbaţi.

Deoarece lista a fost respinsă de BEJ, Partidul Verde a venit a doua zi, în 22 octombrie, cu una nouă pe care au inclus şi o femeie.

Această din urmă listă a fost admisă în parte de membrii BEJ Bistriţa-Năsăud, fiind respinsă tocmai candidatura feminină, pe motiv că persoana nu are vârsta minimă legală, de 33 ani, pentru a putea candida pentru o funcţie în Senatul României.

Şi lista Alianţei Renaşterea Naţională, care a propus un singur candidat pentru Camera Deputaţilor, a fost respinsă, în acest caz constatându-se că documentul "nu îndeplineşte condiţiile de valabilitate, întrucât semnăturile susţinătorilor nu sunt electronice".

La nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud, 11 partide şi alianţe şi doi independenţi au depus candidaturi pentru alegerile parlamentare. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…