Parlamentare2020/Szabo Odon: UDMR face parte, practic, din noul Parlament

Parlamentare2020/Szabo Odon: UDMR face parte, practic, din noul Parlament

Deputatul Szabo Odon, preşedinte executiv al UDMR Bihor, a catalogat drept "un lucru cert" faptul că Uniunea va face parte din noul Parlament, după alegerile de duminică.

"Niciun institut de sondare nu a măsurat formaţiunea noastră sub pragul electoral, deci practic putem să spunem că UDMR este în noul Parlament. Acesta este un lucru cert. Pentru formaţiunea noastră este important, pentru că am dat dovadă din nou de continuitate, având încrederea electoratului maghiar. A doua chestiune, va trebui să aşteptăm să vorbim de numărul de mandate, pentru că acestea vor depinde foarte mult de numărul partidelor care vor trece pragul electoral şi de redistribuirea voturilor. Dacă vor trece mai multe partide, numărul mandatelor se vor împărţi la mai multe. Dacă sunt mai puţine partide care trec pragul electoral, lucrurile sunt sunt mai simple. În momentul de faţă, sunt trei partide care, conform exit poll-urilor, sunt în zona aceasta: PMP, Pro România şi AUR", a declarat, pentru AGERPRES, Szabo Odon.

El a mai spus că organizaţia UDMR efectuează o numărare paralelă a voturilor, ajungând până la numărarea voturilor din 417 secţii, din totalul celor 655 de secţii de votare organizate în judeţ, iar potrivit acesteia, PNL a adunat 35% din sufragii, UDMR -19,5%, PSD -19,13%, USR-PLUS - 7%, AUR - 8%, Pro România - 4%. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante