Parlamentarii britanici, avertizaţi în legătură cu ameninţarea spionajului chinez

Parlamentarii britanici, avertizaţi în legătură cu ameninţarea spionajului chinez

O femeie suspectată că lucra în numele Partidului Comunist chinez a încercat să influenţeze în mod incorect membri ai parlamentului britanic, a avertizat preşedintele Camerei Comunelor, Lindsay Hoyle, într-o scrisoare adresată joi aleşilor britanici, potrivit Reuters.

Hoyle a menţionat că serviciul de securitate internă MI5 a descoperit că femeia ''era implicată în activităţi de interferenţă politică în numele Partidului Comunist chinez, colaborând cu membri ai parlamentului aici''.

Ea a ''facilitat donaţii financiare către parlamentari, în funcţie sau aspiranţi, în numele unor cetăţeni străini cu baza în Hong Kong şi China'', se arată în scrisoarea respectivă.

''Aceasta este o chestiune care provoacă îngrijorări grave'', a declarat în parlament Iain Duncan Smith, fost lider al Partidului Conservator care a fost sancţionat de China pentru că a evocat abuzurile la adresa drepturilor omului în regiunea Xinjiang.

Relaţiile dintre Regatul Unit şi China s-au deteriorat în ultimii ani, inclusiv cu privire la situaţia din regiunile Hong Kong şi Xinjiang.

Anul trecut, MI5 le-a cerut cetăţenilor britanici să trateze ameninţarea reprezentată de spionajul din partea Rusiei, Chinei şi Iranului cu aceeaşi vigilenţă ca pe terorism.

Agenţi secreţi britanici au atenţionat că Rusia şi China au încercat să sustragă date confidenţiale cu caracter comercial şi proprietate intelectuală, dar şi să interfereze în politica britanică şi să răspândească dezinformări în Regatul Unit. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...