Parlamentarii UDMR au părăsit plenul, după discuții la numirea membrilor CA al TVR

Parlamentarii UDMR au părăsit plenul, după discuții la numirea membrilor CA al TVR

Parlamentarii UDMR au părăsit, marți, plenul Parlamentului la dezbaterea privind numirea unui nou Consiliu de Administrație al TVR, iar senatorul Marko Bela a acuzat discuțiile despre Mișcarea Legionară și i-a cerut Oanei Stănciulescu, propusă de PNL în acest Consiliu și acuzată de antisemitism, să-și clarifice poziția.

Disputa a pornit după ce deputatul minorităților naționale Aurel Vainer a spus că nu este de acord cu numirea Oanei Stănciulescu în Consiliul de Administrație al TVR .

Senatorul liberal Puiu Hașotti a explicat că Oana Stănciulescu nu a adus laude unor personalități din Mișcarea Legionară, iar senatorul ALDE Cristiana Anghel a susținut că Oana Stănciulescu nu poate fi acuzată de antisemitism.

"Eu sunt aici în Parlament de 26 de ani, nu am apucat o luare de cuvânt în care să se apere Mișcarea Legionară și mi-am respectat colegii. Să ne trezim în 2016 că în mod direct să apere cineva Mișcarea Legionară eu nu pot concepe acest lucru. Vom părăsi ședința dacă cei care au sărit în apărarea Mișcării Legionare nu-și vor cere scuze, inclusiv doamna care a fost acuzată de antisemitism. Soluția este foarte simplă: să fie poftită la microfon și să-și ceară scuze și să-și clarifice poziția. Dacă nu se întâmplă acest lucru, noi vom părăsi sala, fiindcă nu vrem să participăm la un debut care timp de 26 de ani a fost evitat", a replicat senatorul UDMR Marko Bela.

Parlamentarii UDMR au părăsit, apoi, sala de ședințe.

În plen s-au sistat dezbaterile pe această temă și s-a trecut la procedura de vot cu bile asupra propunerilor pentru Consiliul de Administrație al TVR.

Deputatul Aurel Vainer a declarat marți în plenul reunit al Parlamentului că nu este de acord cu nominalizarea Oanei Stănciulescu în Consiliul de Administrație al TVR, arătând că va vota împotrivă.

'Salutăm ideea adoptării unor decizii privind CA al TVR, o problema însă ni se ridică în legătură cu propunerea PNL, partid care a inițiat Legea 217/2015 în care se combate naționalismul, extremismul, cultul persoanelor implicate în astfel de activități. În TVR și în presa română au avut loc diverse manifestări pe aceasta temă. Doamna Oana Stănciulescu, ziaristă recunoscută de înaltă calitate, s-a implicat fundamental în acest proces de a combate legea, care a fost propusă și inițiată de PNL. Vreau să punctez atitudinea pro aducerea pe primul plan a Mișcării Legionare și a unor liderii ai Mișcării Legionare — este vorba de poetul Radu Gyr, care a fost un pilon al Mișcării Legionare', a spus Aurel Vainer.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale