Parlamentul European îşi va alege preşedintele pe 3 iulie în orice situaţie (purtător de cuvânt)

Parlamentul European îşi va alege preşedintele pe 3 iulie în orice situaţie (purtător de cuvânt)

Parlamentul European îşi va alege preşedintele pe 3 iulie, chiar dacă liderii Uniunii Europene, reuniţi în summit la Bruxelles, nu vor reuşi desemnarea viitorului şef al Comisiei Europene, a declarat marţi un purtător de cuvânt al legislativului UE, într-o conferinţă de presă.

'Nu există nicio cale de a modifica' decizia de organizare a votului pe 3 iulie, a afirmat purtătorul de cuvânt, citat de Reuters.

Parlamentul European a amânat totuşi cu câteva ore, până marţi, la ora 20:00 GMT, termenul limită pentru depunerea candidaturilor în vederea primul tur de scrutin de miercuri.

Summitul liderilor europeni de la Bruxelles asupra numirilor pentru posturile-cheie din UE a fost suspendat şi va fi reluat marţi, la ora 11:00 (09:00 GMT), a anunţat luni pe Twitter purtătorul de cuvânt al preşedintelui Consiliului European, Donald Tusk.

După o noapte albă de discuţii, acestea nu s-au încheiat cu un acord privind împărţirea principalelor posturi de conducere în instituţiile europene

Mulţi lideri UE au declarat că ar prefera ca alegerea preşedintelui Parlamentului European să aibă loc după desemnarea persoanei care va conduce Comisia Europeană. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 37 de violuri, 3 morți, 87 de magazine și 1500 de case devastate / Bilanțul primei zile de ocupație în Alba a „e…

2 Poate cea mai frumoasă femeie din România...

3 De citit!

4 Fenomen straniu în SUA

5 Informație / Din 2015, CIA antrenează în secret forțele speciale ucrainiene „să ucidă ruși” în cazul unei invazi…