Parlamentul European/ Brexit: Farage insistă pentru un acord de liber schimb, Juncker îl acuză că a mințit

Parlamentul European/ Brexit: Farage insistă pentru un acord de liber schimb, Juncker îl acuză că a mințit

Nigel Farage, liderul UKIP (Partidul pentru Independența Marii Britanii), a pledat marți, într-un discurs în plenul Parlamentului European reunit la Bruxelles, pentru o abordare 'matură și rezonabilă' în negocierea unei noi relații între Marea Britanie și Uniunea Europeană pe baza accesului netarifat al țării sale pe piața unică europeană, transmite Reuters.

'Dacă ați decide să vă pedepsiți singuri și să respingeți orice idee a unui acord comercial rezonabil, consecințele ar fi mult mai rele pentru voi decât ar fi pentru noi', le-a declarat britanicul colegilor săi eurodeputați.

El a îndemnat 'să încheiem între noi un acord rezonabil de liber schimb și apoi să recunoaștem că Marea Britanie va fi prietenul vostru, că vom face comerț cu voi, vom coopera cu voi, vom fi prietenii voștri cei mai buni din lume'.

În aceeași ședință, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, l-a acuzat pe liderul UKIP că a indus în eroare opinia publică atunci când a afirmat că Marea Britanie plătește săptămânal 350 milioane de euro la bugetul UE. 'Ați mințit. Nu ați spus adevărul', a declarat Juncker.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bătaie la Antene! / Încăierare în baie la Antena Stars!

2 A fost arestat interlopul care jefuia români în benzinăriile din Austria

3 „Eu încep să cred că Dominic Fritz ăsta este prost. Dar prost rău”

4 Miracol în politică! / Uite pe unul care a renunțat la ciolan pentru principii!

5 STENOGRAME „Tu ești curvă, dacă ai atitudinea asta…Băi! Tu cât de dobitoacă să fii…​” / Interlop către noua șefă…