Parlamentul, nu justiţia, trebuie să analizeze răspunsul guvernului francez la pandemie (ministru)

Parlamentul, nu justiţia, trebuie să analizeze răspunsul guvernului francez la pandemie (ministru)

De orice anchetă cu privire la răspunsul guvernului francez la pandemia de coronavirus ar trebui să se ocupe mai degrabă parlamentul decât un complet de judecată, a declarat miercuri ministrul francez al justiţiei, pe fondul unei examinări tot mai amănunţite a măsurilor luate de guvernul francez pentru a împiedica răspândirea COVID-19, informează Reuters.

"Guvernul răspunde în faţa parlamentului. Dacă parlamentul consideră că (epidemia) a fost prost gestionată, atunci trebuie să conteste răspunsul guvernului", a declarat ministrul justiţiei Nicole Belloubet la postul de radio RTL.

Belloubet a făcut această declaraţie după ce procurori de la Paris au declanşat o anchetă preliminară cu privire la acţiunile guvernului francez, pentru a afla dacă a fost comisă vreo infracţiune.

Potrivit Parchetului, au fost înregistrate 62 de plângeri din partea unor instituţii ale statului, inclusiv ministere, autorităţi locale şi aziluri de bătrâni.

"Dacă cetăţenii noştri cred că guvernul francez a gestionat rău criza, există alegeri. Ei pot sancţiona guvernul", a mai spus Belloubet. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...