Parlamentul, nu justiţia, trebuie să analizeze răspunsul guvernului francez la pandemie (ministru)

Parlamentul, nu justiţia, trebuie să analizeze răspunsul guvernului francez la pandemie (ministru)

De orice anchetă cu privire la răspunsul guvernului francez la pandemia de coronavirus ar trebui să se ocupe mai degrabă parlamentul decât un complet de judecată, a declarat miercuri ministrul francez al justiţiei, pe fondul unei examinări tot mai amănunţite a măsurilor luate de guvernul francez pentru a împiedica răspândirea COVID-19, informează Reuters.

"Guvernul răspunde în faţa parlamentului. Dacă parlamentul consideră că (epidemia) a fost prost gestionată, atunci trebuie să conteste răspunsul guvernului", a declarat ministrul justiţiei Nicole Belloubet la postul de radio RTL.

Belloubet a făcut această declaraţie după ce procurori de la Paris au declanşat o anchetă preliminară cu privire la acţiunile guvernului francez, pentru a afla dacă a fost comisă vreo infracţiune.

Potrivit Parchetului, au fost înregistrate 62 de plângeri din partea unor instituţii ale statului, inclusiv ministere, autorităţi locale şi aziluri de bătrâni.

"Dacă cetăţenii noştri cred că guvernul francez a gestionat rău criza, există alegeri. Ei pot sancţiona guvernul", a mai spus Belloubet. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Fără sutien în brațele lui Alex Bodi / Oana Zăvoranu, petrecere de pomină la 48 de ani!

2 Cică vipera era agitată! / Amănunte picante despre despărțirea „cuplului prefăcătoriei”

3 Așa o fi?

4 Udrea investeşte în cel mai scump proiect imobiliar din România

5 Un fost atașat militar rus s-a dus la Deveselu ca turist. A pretins că se roagă la o biserică