Participantă la protestele antiguvernamentale ale Şor, candidata comuniştilor la Primăria Chișinău

Participantă la protestele antiguvernamentale ale Şor, candidata comuniştilor la Primăria Chișinău

Diana Caraman este candidata Partidului Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM) la funcția de edil al Chișinăului, anunț făcut miercuri de formațiune. Aceasta deține în prezent funcția de deputat și a participat la protestele antiguvernamentale organizate de partidul prorus Șor.

Diana Caraman este candidata PCRM-ului la funcția de primar al Chișinăului. FOTO: pcrm.md

Reprezentanții PCRM au făcut anunțul prin intermediul unui comunicat de presă

,,Diana Karaman este deputat, secretar al Comitetului Central al PCRM și prim-secretar al Comitetului Municipal Chișinău. Principiile sale și poziția activă au fost susținute, inclusiv de membrii Comitetului Central al PCRM. Comuniștii și activiștii organizației de partid cred în abilitățile de lider ale Dianei Caraman și în capacitatea ei de a uni comunitatea orașului pentru a contribui la dezvoltarea Chișinăului”, au precizat aceștia.

În vârstă de 33 de ani, Diana Caraman este din iulie 2021 deputat în cadrul Parlamentului, ajungând în această funcție pe listele Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS). A absolvit facultatea de Științe Economice a Universității Libere Internaționale din Moldova, apoi masterul.

Din 2016 este membră a formațiunii comuniste, iar anterior a fost asistentă unui deputat, cât și a președintelui fracțiunii parlamentare a PCRM. Parlamentarul a participat în repetate rânduri la protestele antiguvernamentale organizate de Partidul Şor, scos recent în afara legii. Autorităţile susţineau că manifestaţiile aveau ca scop răsturnarea ordinii constituţionale a Republicii Moldova.

Candidații altor partide la funcția de primar al Chișinăului

Republica Moldova a intrat, pe 7 august, în perioada electorală pentru alegerile locale programate pentru luna noiembrie a acestui an.

Cel mai urmărit și așteptat scrutin va fi în Chișinău, unde în cursa pentru funcția de edil s-au înscris mai multe persoane. Printre ele se numără actualul primar al Chișinăului, Ion Ceban, care aspiră pentru al doilea mandat nu pe listele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, așa cum a făcut-o prima dată, ci pe cele a formațiunii sale, Mișcarea Alternativă Națională (MAN), fondată anul trecut și care ar beneficia de susținere din partea consilierilor politici trimiși de FSB-ul rusesc și acuzați de spionaj în Republica Moldova. Schema a fost făcută publică luna trecută de Serviciul de Informații și Securitate (SIS) de la Chișinău.

Ion Ceban a venit cu o reacție după briefingul de presă susținut de șeful SIS și după informațiile publicate mai târziu de presă, negând cele relatate.

,,Solicităm excluderea Partidului ”Mișcarea Alternativa Națională” din așa-zisele investigații și tot felul de presupuneri anunțate anterior și de fostul premier și vicepremier care au fost atacați în instanță pentru declarații nefondate și calomnioase. Amintim, MAN nu are tangențe cu informațiile tirajate intenționat și concertat în presă, iar despre acest lucru am informat toate instituțiile internaționale”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

Lilian Carp, vicepreședintele Partidului Acțiune și Solidaritate, este candidatul partidului care guvernează Republica Moldova. Victor Chironda, fost viceprimar al Capitalei, a fost înaintat din partea Platformei DA.

Adrian Albu este candidatul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova la această funcție.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat