Partidul Comunist Chinez intenţionează să-şi deschidă un birou de televiziune la Bruxelles

Partidul Comunist Chinez intenţionează să-şi deschidă un birou de televiziune la Bruxelles

 

China Media Group intenţionează să deschidă un birou european la Bruxelles, conform publicaţiei Politico, citând surse din interiorul companiei aparţinând regimului comunist.

Grupul media acţionează ca organizaţie umbrelă a canalului de televiziune de stat pentru lumea externă - China Global Television News (CGTN) - şi al radiodifuzorului China Radio Internaţional.

Potrivit lui David Bandurski, director asociat al think-tank-ului China Media Project, măsura „face parte dintr-un efort mai amplu al preşedintelui Xi Jinping 'de a se asigura că China este capabilă să centralizeze controlul asupra ştirilor şi opiniei publice'”.

Conducerea China Media Group consideră şi că astfel Beijingul „poate submina mai bine UE chiar din propria sa curte”, susţin surse din interior. „A avea un sediu la Bruxelles poate fi văzut că o strategie necesară în încercarea de a influenţa conversaţiile legate de China în Europa”, a adăugat el.

CGTN a deschis un hub european la Londra, în urmă cu doi ani, dar a intrat rapid în vizorul autorităţii de reglementare britanice Ofcom, care a constatat că a încălcat regulile de radiodifuziune în mai multe rânduri transmitand stiri false si propaganda de Partid.

Efortul Partidului Comunist Chinez de a-şi spori influenţa la Bruxelles vine într-un moment deosebit de sensibil pentru capitala UE, care nu a reuşit să facă faţă creşterii presiunii diplomatice a Beijingului, în ultimele luni.

În aprilie, Serviciul European de Acţiune Externă – braţul de politică externă al UE – a fost criticat, în urma informaţiilor conform cărora că a încercat să minimalizeze acţiuni de dezinformare chineză după o intervenţie a ambasadei Chinei la Bruxelles, care a încercat să blocheze rapoarte critice la adresa modului în care Beijing-ul a administrat pandemia virusului Wuhan, lăsând-o să se răspândească în întreaga lume.

Şeful politicii externe a UE, Joseph Borrell, a fost audiat de comisia de Afaceri Externe a Parlamentului European, unde a negat că SEAE ar fi cedat presiunilor Beijingului. Dar răspunsurile sale nu au stins scandalul, mai ales după ce China a adoptat un ton mai agresiv în faţa Europei, care pune pandemia de coronavirus pe seama erorilor Beijingului.

UE se află, de asemenea, în mijlocul unei dezbateri publice cu privire la modalităţile de reglementare a companiilor din afara UE care primesc finanţare de la stat şi funcţionează în cadrul Uniunii Europene. SURSA: EpochTimes

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Ea este „găuritoarea” de prezervative din Sibiu

2 De citit! / O fostă agentă a Secret Service dezvăluie ce i-a spus Putin lui Bush, în 2008, la București

3 „Multă șpagă, aroganță și salarii uriașe”

4 N-au leac! / Priviți ce hartă le-au prezentat ucrainenii americanilor!

5 De citit!