Partidul italian Mişcarea 5 Stele cere închiderea sediului Parlamentului European din Strasbourg

Partidul italian Mişcarea 5 Stele cere închiderea sediului Parlamentului European din Strasbourg

Principalul partid de guvernământ din Italia, Mişcarea 5 Stele (M5S), a emis luni un nou apel pentru închiderea sediului Parlamentului European din Strasbourg, numindu-l "o risipă de bani", relatează .

Parlamentul European are trei sedii: la Bruxelles, Luxemburg şi Strasbourg. Parlamentarii europeni călătoresc în oraşul francez în fiecare lună pentru a participa la şedinţele plenare.

Sediul din Strasbourg "este folosit în jur de 40 de zile pe an şi costă un miliard de euro'' pentru fiecare legislatură europeană, bani plătiţi de contribuabilii europeni, inclusiv italieni. Să îl închidem", a declarat liderul M5S, Luigi Di Maio.

Di Maio a făcut acest apel într-o înregistrare video şi o declaraţie postată pe blogul partidului său. În înregistrare, Di Maio se află împreună cu un aliat din partidul său, Alessandro Di Battista, stând în faţa sediului PE din oraşul francez.

Cei doi s-au aflat la Strasbourg ca parte a eforturilor de a găsi aliaţi pentru M5S pentru a forma un nou grup în Parlamentul European după alegerile europene din luna mai.

"Astăzi începem un drum lung care duce la (ziua alegerilor) 26 mai, când vom aduce puţină culoare în această Europă cenuşie", a spus Di Maio.

De-a lungul anilor, au existat câteva încercări de a se renunţa la naveta parlamentarilor între Bruxelles şi Strasbourg, însă ele au eşuat deoarece Franţa a refuzat să renunţe la privilegiul de a găzdui lucrările PE.

Strasbourg a fost ales sediu al Parlamentului European pentru locaţia sa simbolică, la graniţa dintre Franţa şi Germania. Afluxul lunar de parlamentari este crucial pentru economia oraşului. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /