Partidul lui Zelensky a anunțat înlocuirea lui Reznikov, la Ministerul Apărării al Ucrainei, cu Budanov

Partidul lui Zelensky a anunțat înlocuirea lui Reznikov, la Ministerul Apărării al Ucrainei, cu Budanov

Șeful fracțiunii partidului pro-prezidențial Servitorul Poporului din Rada Supremă, David Arakhamia, a adăugat că Oleksii Reznikov va conduce Ministerul Industriilor Strategice al Ucrainei.

Fostul ministru al Apărării al Ucrainei, Oleksii Reznikov. Foto: EPA-EFE

Oleksii Reznikov părăsește postul de ministru al Apărării al Ucrainei. În locul lui ministerul va fi condus de actualul șef al informațiilor militare, Kirill Budanov, a anunțat duminică șeful fracțiunii partidului pro-prezidențial Servitorul Poporului, din Rada Supremă, David Arakhamia.

Arakhamia a adăugat că Reznikov va conduce Ministerul pentru Industrii Strategice al Ucrainei, care este condus în prezent de Pavel Ryabikin. „Oleksii Reznikov este transferat în postul de ministru al industriilor strategice pentru a consolida cooperarea militaro-industrială”, a scris Arakhamia pe canalul său de Telegram . „Generalul-maior Kirill Budanov va conduce Ministerul Apărării, ceea ce este absolut logic pentru vreme de război”, a adăugat Arakhamia. El a considerat că este „absolut logic” să-l numească pe Reznikov la Ministerul Industriilor Strategice, care este responsabil de întreprinderile militaro-industriale, având în vedere experiența ministrului Apărării în funcție în negocierea livrărilor de arme către Ucraina. El a condus aceste negocieri cu miniștrii apărării din țările grupului de contact pentru sprijinul militar la Kiev, care s-au întâlnit pentru prima dată la baza militară Ramstein din Germania. Reznikov ar trebui „să îmbunătățească activitatea” Ministerului Industriilor Strategice, care „ar trebui să facă mai mult”, a spus Arakhamia.

Șeful fracțiunii Servitorul Poporului a mai spus că actualul șef interimar al Serviciului de Securitate al Ucrainei, Vasily Malyuk, va fi numit ca titular al postului respectiv,iar ministrul de Interne în funcție, Igor Klimenko, va rămâne pe același post.

Zvonurile despre o posibilă demisie a lui Reznikov au apărut pe fundalul unui scandal în jurul Ministerului ucrainean al Apărării care a izbucnit după publicarea unei anchete jurnalistice despre furnizarea de alimente la prețuri umflate armatei. După aceea, ministrul adjunct al apărării Vyacheslav Shapovalov și directorul adjunct al Departamentului de achiziții publice Bogdan Hmelnițki au fost forțați să demisioneze. Aceștia au fost acuzați de corupție și obstrucționarea activităților Forțelor Armate ale Ucrainei.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Când m-a sunat Bro să mă întrebe dacă accept să apar topless în filmul lui, am zis „Da” fără să mă gândesc la nimic”

2 Zodiile cele mai loiale în dragoste: îți vor fi alături la bine și la rău. Ce nativ este cel mai bun partener de viață

3 Ce mesaj a transmis Nelu Cortea după eliminarea lui Cătălin Scărlătescu și Doinei Teodoru din America Express

4 „Mă uit în jos și îmi place ceea ce văd!”

5 Ce se află dincolo de moarte. Mărturia unui bărbat căruia i s-a oprit inima