Partidul pro-rus Șor acuză că Maia Sandu pregătește o provocare militară de Paște. Reacția Guvernului

Partidul pro-rus Șor acuză că Maia Sandu pregătește o provocare militară de Paște. Reacția Guvernului

Vicepreședinta partidului pro rus Șor, Marina Tauber, care stă în spatele protestelor antiguvernamentale de la Chișinău, susține că premierul și președinta țării ar pregăti o provocare militară la granița cu Transnistria, a doua zi după Paște. Reprezentanții Executivului neagă informațiile.

Vicepreședinta partidului acuză conducerea țării că pregătește o provocare militară. FOTO: Arhivă

,,Am o noutate foarte tristă, strigătoare la cer pentru toți cetățenii Republicii Moldova. Conform datelor ale serviciilor speciale internaționale, datele acestea au fost primite din câteva surse ale serviciilor speciale internaționale, există informație exactă și verificată că autoritățile noastre, Maia Sandu și Dorin Recean pregătesc o provocație militară pe frontieră cu Transnistria, această provocație militară este planificată pe data de 17 aprilie. Sunt atât de cinici că, data aleasă de ei pentru acest plan diabolic nu a fost aleasă întâmplător, ci intenționat a doua zi după sărbătoare mare, religioasă, creștină, când toți oamenii se vor odihni acasă cu familiile sale”, a declarat Marina Tauber.

De asemenea, vicepreședinta partidului pro rus vizată în mai multe dosare penale susține că, săptămâna trecută, autoritățile ar fi trimis în România zece mii de uniforme ale poliției naționale și alte zece mii ale armatei moldovenești.

,,Scopul acestei acțiuni este participarea contingentului internațional în acțiunile militare pe teritoriul Republicii Moldova. Și cea mai proastă dovadă a celor menționate și încă o informație care vreau să vă comunic este că, la un șir de întreprinderi moldovenești au fost comandate 3000 de sicrie...Au fost numite anume cu scopul de a escalada situația militară de pe teritoriul Republicii Moldova și că țara noastră, pașnică deocamdată să fie implicată într-un război care nu este războiul nostru”, a mai spus aceasta.

Comentariul Executivului

Reprezentanții Guvernului de la Chișinău au reacționat în scurt timp, menționând că Marina Tauber a venit cu afirmații care nu corespund realității și menite să justifice în fața finanțatorilor eșecul protestelor antiguvernamentale.

„Afirmațiile doamnei Tauber sunt false și fac parte dintr-un discurs constant de promovare a fricii și dezbinării în societate. Doamna Tauber încearcă să se acopere în fața finanțatorilor eșecul total al protestelor plătite.”, au menționat aceștia.

Totodată, au precizat că ,,instituțiile statului lucrează la prevenirea acestor provocări și țin situația sub control”.

Reprezentanții Președinției nu au venit, deocamdată, cu un comentariu.

Partidul pro rus, organizatorul protestelor antiguvernamentale

Săptămâna trecută, președinta, Maia Sandu, a declarat că gruparea Șor are misiunea de la Kremlin și FSB, să aducă războiul în țara sa.

,,Și hoții, vânzători de țară, și Kremlinul au același obiectiv, să facă Moldova slabă ca să o poată folosi după bunul plac. Gruparea Șor are o misiune clară de la Kremlin și FSB, să aducă războiul în Moldova. Scopul lor este să organizeze destabilizări și să dea jos prin violențe guvernarea aleasă în mod democratic, însă azi Moldova nu mai este pradă unor asemenea trădători. Instituțiile noastre nu mai sunt instrumente în buzunarele lor. Sunt agenți ai Kremlinului, care după ce au furat miliarde, stau acum la cald și se folosesc de proprii cetățeni aflați în nevoie pentru a-și salva pielea și a distruge Moldova în continuare”, a spus Maia Sandu.

În ultima perioadă, în țara vecină au avut loc mai multe manifestații antiguvernamentale organizate de partidul pro rus Șor, condus de Ilan Șor, politician cu probleme penale care se ascunde de justiția de acasă în Israel. Acesta neagă că formațiunea sa ar fi folosită de Kremlin în planul său de a destabiliza Chișinăul.

Manifestații plătite și cu ajutorul serviciilor speciale ale Rusiei

Totuși, înainte de a începe una din cele mai recente manifestații, poliția a anunțat că protestul urma să fie destabilizat de persoane cu antecedente penale sau cu pregătire sportivă și remunerate cu mii de dolari, în spatele operațiunii fiind serviciile specializate ale Rusiei.

,,Cu anumite însemne care trebuiau să stea în față și să asigure provocarea forțelor de ordine și crearea coridoarelor pentru alte persoane care trebuiau să vină din spate și să meargă la destabilizare. Persoanele comunică foarte clar despre legăturile cu anumite forțe de opoziție din Republica Moldova care vor asigura în caz de necesitate avocați și suportul corespunzător”, a menționat Viorel Cernăuțeanu, șeful IGP.

De asemenea, anchetele procuraturii au scos la iveală faptul că unii dintre participanții la aceste evenimente ar fi plătiți. De pildă, peste 4,5 milioane de lei moldovenești în diverse valute au fost ridicate recent în urma perchezițiilor în ancheta penală privind finanțarea ilegală a partidului. Sume care erau destinate organizării manifestațiilor antiguvernamentale, potrivit reprezentanților structurilor de drept.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Florin Călinescu, dividende de peste un milion de lei...

3 Primul general român format la Harvard răspunde unei întrebări presante. Ce șanse mai are Ucraina să învingă Rusia

4 Citiți și judecați voi...

5 Foarte interesante amănunte...