Partizanii ucraineni au bifat un nou sabotaj de succes: un tren ce aducea provizii pentru trupele din sud a fost aruncat în aer

Partizanii ucraineni au bifat un nou sabotaj de succes: un tren ce aducea provizii pentru trupele din sud a fost aruncat în aer

Partizanii ucraineni au aruncat în aer, vineri, un tren folosit pentru a transporta provizii din Crimeea, întrerupând astfel temporar livrarea de muniție și combustibil soldaților Moscovei din regiunea Zaporojie, unde ucrainenii desfășoară o contraofensivă de recuperare a teritoriilor lor sudice, a anunțat Centrul Național de Rezistență al Ucrainei, potrivit Newsweek.

Ucrainenii vizează nu doar pozițiile rusești, ci și rutele de aprovizionare FOTO PROFIMEDIA

Centrul - creat de Forțele Speciale și care, între altele, are rolul de a colecta informații despre ocupanți pentru Forțele Armate ale Ucrainei - a scris într-o postare pe Telegram că susținătorii Kievului din orașul Melitopol, ocupat de Rusia, au sabotat un tren rusesc care este folosit pentru a aduce zilnic provizii din Crimeea la Melitopol și Dniprorudne, în regiunea Zaporojie. În urma atacului s-a produs o explozie care ar fi avariat o locomotivă și 150 de metri de cale ferată.

Incidentul este cel mai recent dintr-o serie de acte de sabotaj care au vizat căile ferate rusești anul acesta. Printre cele mai importante se numără lovitura asupra unei linii feroviare din regiunea Feodosia, Crimeea, în iunie, respectiv o explozie, în luna mai, care provocat deraierea unui tren și a suspendat traficul feroviar între Simferopol, capitala Crimeei, și Sevastopol.

Potrivit Centrului Național de Rezistență al Ucrainei, incidentul de vineri a fost al 10-lea sabotaj reușit asupra căilor ferate rusești efectuat de partizanii din regiunea Zaporojie în acest an.

Partizanii Centrului au explicat că trenul atacat vineri nu numai că aduce provizii pentru personalul militar rus staționat în Zaporojie, dar transportă și echipamente deteriorate și bunuri furate - cum ar fi minereu de fier, cereale și alte bunuri - din Ucraina în Crimeea.

În mesajul postat pe Telegram, centrul a precizat că trupele rusești au înconjurat locul atacului după explozie, în încercarea de a ascunde faptul că a avut loc un sabotaj, în timp ce au declanșat o căutare pentru a da de urma gherilelor din spatele atacului.

Centrul Național de Rezistență al Ucrainei a indicat că partizanii care au aruncat în aer trenul sunt în siguranță și au promis că vor urma multe alte sabotaje similare în viitor.

Partizanii ucraineni au fost creditați cu atacuri cheie pe tot parcursul războiului pe care Vladimir Putin l-a lansat în februarie 2022. În august 2022, The Washington Post a relatat că partizanii s-au aflat probabil în spatele atacului asupra bazei aeriene rusești Saki din Crimeea, în urma căruia au fost declanșate cel puțin.

Susținătorii Ucrainei din interiorul Rusiei au revendicat, de asemenea, responsabilitatea pentru un val de atacuri în regiunile de frontieră ale Rusiei, inclusiv în Belgorod.

Partizanii ar fi și cei care au pus la cale o tentativă de otrăvire în masă în timpul unei sărbători militare rusești în orașul ocupat Mariupol. Potrivit unui oficial ucrainean, doi ofițeri ruși au fost uciși și alți 15 soldați au fost spitalizați după ce partizanii au acționat în timp ce forțele de la Kremlin celebrau Ziua Marinei, o sărbătoare națională populară în Rusia.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat