Patinaj artistic: Campioana olimpică Iulia Lipnițkaia se retrage la doar 19 ani

Patinaj artistic: Campioana olimpică Iulia Lipnițkaia se retrage la doar 19 ani

Iulia Lipnițkaia, campioană olimpică pe echipe la patinaj artistic, cu ocazia JO 2014 de la Soci, și-a anunțat retragerea din activitate, la doar 19 ani, după ce a urmat un tratament pentru anorexie, și nu își va putea apăra titlul în 2018, la Olimpiada de iarnă de la Pyeongchang (Coreea de Sud).

 "Iulia a informat Federația în legătură cu decizia sa de a se retrage, în luna aprilie, după întoarcerea din Europa, unde a urmat timp de trei luni un tratament pentru anorexie", a declarat mama patinatoarei, Daniela Lipnițkaia, pentru agenția de presă TASS.

Președintele Federației ruse de patinaj artistic, Alexandr Gorșkov, a asigurat, însă, că nu a primit nicio informație privind retragerea tinerei sportive, medaliată cu aur în concursul pe echipe la JO de la Soci și medaliată cu argint la Campionatele Mondiale din 2014.

"Iulia face parte în continuare din echipa de rezerve a selecționatei ruse. Poziția mea mă obligă să mă bazez pe fapte. Va trebui să așteptăm o declarație a Iuliei. Pentru moment sunt doar conversații", a adăugat Gorșkov.

În 2014, la Soci, Iulia Lipnițkaia a devenit cea mai tânără patinatoare din ultimii 78 de ani medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de iarnă.

O altă patinatoare rusă, Adelia Sotnikova (21 ani), campioana olimpică en titre la individual, nu își va putea apăra coroana în la JO 2018, din cauza unei accidentări la o gleznă, după cum a anunțat antrenorul său, Evgheni Plușenko.

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Care sunt „șansele” de a fi mobilizat, în funcție de vârsta și pregătirea militară pe care le ai, dacă se sună mobilizarea generală

2 De unde vine expresia „Pe vremea lui Pazvante“. Filă întunecată din istoria Principatelor Române

3 Zvonuri picante și speculații despre infidelitate și criză conjugală la vârful monarhiei britanice

4 Voi realizați că povestea asta este adevărată, s-a întâmplat în realitate?

5 Trebuie să citiți neapărat asta ca să vă dați seama în ce lume falsă trăim...