Patinaj artistic: Campioana olimpică Iulia Lipnițkaia se retrage la doar 19 ani

Patinaj artistic: Campioana olimpică Iulia Lipnițkaia se retrage la doar 19 ani

Iulia Lipnițkaia, campioană olimpică pe echipe la patinaj artistic, cu ocazia JO 2014 de la Soci, și-a anunțat retragerea din activitate, la doar 19 ani, după ce a urmat un tratament pentru anorexie, și nu își va putea apăra titlul în 2018, la Olimpiada de iarnă de la Pyeongchang (Coreea de Sud).

 "Iulia a informat Federația în legătură cu decizia sa de a se retrage, în luna aprilie, după întoarcerea din Europa, unde a urmat timp de trei luni un tratament pentru anorexie", a declarat mama patinatoarei, Daniela Lipnițkaia, pentru agenția de presă TASS.

Președintele Federației ruse de patinaj artistic, Alexandr Gorșkov, a asigurat, însă, că nu a primit nicio informație privind retragerea tinerei sportive, medaliată cu aur în concursul pe echipe la JO de la Soci și medaliată cu argint la Campionatele Mondiale din 2014.

"Iulia face parte în continuare din echipa de rezerve a selecționatei ruse. Poziția mea mă obligă să mă bazez pe fapte. Va trebui să așteptăm o declarație a Iuliei. Pentru moment sunt doar conversații", a adăugat Gorșkov.

În 2014, la Soci, Iulia Lipnițkaia a devenit cea mai tânără patinatoare din ultimii 78 de ani medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de iarnă.

O altă patinatoare rusă, Adelia Sotnikova (21 ani), campioana olimpică en titre la individual, nu își va putea apăra coroana în la JO 2018, din cauza unei accidentări la o gleznă, după cum a anunțat antrenorul său, Evgheni Plușenko.

AGERPRES 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dobitocul ăsta prezintă știri la Antena 3! / Citiți și voi ce personaje adăpostește cloaca lui Voiculescu!

2 Așa o fi?

3 Cuplu de sătmăreni ucis cu brutalitate. Suspectul a violat soţia şi apoi i-a omorât pe cei doi soţi

4 Fiul lui Sile Cămătaru, la un pas de închisoare din cauza Giorgianei, fosta iubită. Ordin încălcat

5 Tânără care a făcut armata în Marina americană, găsită moartă într-o pădure din Rusia