Patinaj artistic: Ruşii Victoria Siniţina/Nikita Kaţalapov, lideri la Europenele de la Tallinn, după proba de dans ritmic

Patinaj artistic: Ruşii Victoria Siniţina/Nikita Kaţalapov, lideri la Europenele de la Tallinn, după proba de dans ritmic

În absenţa perechii franceze Gabriella Papadakis şi Guillaume Cizeron, ruşii Victoria Siniţina şi Nikita Kaţalapov, campioni mondiali şi europeni en-titre, au devenit lideri în clasament după proba de dans ritmic la Campionatele europene de patinaj artistic, vineri seara, la Tallinn (Estonia), scrie AFP.

Siniţina şi Kaţalapov au obţinut 87,89 puncte şi se află înaintea compatrioţilor Alexandra Stepanova şi Ivan Bukin (86,45) şi a italienilor Charlene Guignard şi Marco Fabbri (83,35) înaintea programului liber de sâmbătă după-amiază.

Papadakis şi Cizeron, vicecampioni olimpici în 2018 şi care vizează aurul la JO de iarnă 2022 de la Beijing, au decis, ca măsură de precauţie, să nu participe la competiţia continentală.

În urmă cu doi ani, la Graz (Austria), Siniţina şi Kaţalapov i-au privat de aurul european pe francezi, deja de cinci ori campioni europeni şi de patru ori campioni mondiali. Apoi, perechea rusă a fost încoronată campioană mondială în lipsa francezilor, în martie trecut.

Competiţia din Estonia continuă vineri seara cu programul liber la masculin. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Ea este „găuritoarea” de prezervative din Sibiu

2 „Multă șpagă, aroganță și salarii uriașe”

3 De citit!

4 Așa o fi?

5 Blinken a dat Moscovei un document scris care l-a înfuriat pe Lavrov