Pătraru: Conducerea SRTV a primit misiunea de a scoate 'Starea naţiei' de pe post; justiţia va confirma că am avut dreptate

Pătraru: Conducerea SRTV a primit misiunea de a scoate 'Starea naţiei' de pe post; justiţia va confirma că am avut dreptate

Decizia SRTV de a denunţa unilateral contractul cu "Starea naţiei" nu face decât să confirme că noua conducere a televiziunii publice a primit, la instalare, misiunea clară de a scoate această producţie de pe post, cu orice preţ, a scris miercuri pe pagina sa de Facebook Dragoş Pătraru .

''După mai multe încercări eşuate şi tot felul de şicane (diminuare contract, anularea reluării de pe TVR 2, decalarea reluării de pe TVR 1, pentru a i se reduce audienţa), intimidări şi încercări de cenzură, s-a reuşit acum. (...) Nu există încălcări ale contractului din partea noastră. Tot ce am făcut a fost să încercăm să apăram televiziunea publică de nişte oameni care ar face orice pentru funcţiile în care i-a pus partidul. Doina Gradea spune: televiziunea sunt eu. Şi acţionează ca atare, fără să fie deranjată de cineva. De ce? Pentru că sunt foarte puţini oamenii care mai au pretenţii de la TVR, care cred că televiziunea publică trebuie să acţioneze în interesul publicului, nu în interesul puterii politice. Timpul va confirma că noi am avut dreptate. Timpul şi justiţia, desigur'', a scris Pătraru.

El le mulţumeşte angajaţilor TVR pentru sprijin şi susţine că nu va mai reveni a treia oară la televiziunea publică.

''Cifrele de audienţă confirmă că emisiunea Starea naţiei este cea mai bună producţie zilnică (luni-joi) din grila televiziunii publice. Mai mult, este - mă rog, a fost deja - singura producţie care îşi produce banii din publicitate, aşa cum prevede şi contractul, că finanţarea se face din surse proprii. Contractul meu s-ar fi prelungit automat la 30.06., în condiţiile îndeplinirii fără probleme a clauzei de audienţă minimă (1,5 puncte de rating), clauză care nu mai există în niciun contract din TVR, pentru simplul motiv că asta ar duce la închiderea emisiunilor respective, de aceea graba conducerii de a denunţa contractul'', mai spune Pătraru.

În context, el susţine că misiunea TVR este ''să fie o goarnă a PSD-ului, în următorii doi ani, cu alegeri grele pentru partid''.

''Sigur că emisiunea Starea naţiei nu se va opri. Asta e, suntem din nou daţi afară pentru că nu am vrut să ne ţinem gura, pentru ca n-am vrut 's-o facem mai soft', cum ne îndemna Doina Gradea. (...) Deşi nu ştim încă unde, vă anunţăm că vom face tot ce depinde de noi să începem noul sezon la începutul lunii august'', a mai scris Pătraru.

Comitetul Director al Societăţii Române de Televiziune a votat, pe 21 iunie, denunţarea unilaterală a contractului de cesiune încheiat, în septembrie 2017, între SRTv şi Dragoş Pătraru, realizator şi prezentator al emisiunii "Starea Naţiei", informează TVR, într-un comunicat transmis miercuri AGERPRES .

"Decizia a avut la bază încălcarea, în mod repetat, de către domnul Dragoş Pătraru a clauzelor contractuale, prin aprecieri defăimătoare la adresa Televiziunii publice şi prin fapte de natură să prejudicieze bunul renume al SRTv", se susţine în comunicat.

Totodată, TVR precizează că Dragoş Pătraru a fost notificat de SRTv, încă din aprilie, cu privire la consecinţele încălcării repetate a prevederilor contractuale.

"Notificarea SRTv a rămas fără răspuns. Chiar şi în aceste condiţii, emisiunea 'Starea Naţiei' a fost difuzată în continuare pe TVR 1 până la momentul denunţării contractului, respectiv în data de 26 iunie 2018", se mai arată în comunicatul citat. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale