Patria Bank lansează creditul ipotecar fără avans

Patria Bank lansează creditul ipotecar fără avans

Patria Bank lansează creditul ipotecar fără avans pentru clienţii care îşi doresc o casă nouă, sau un alt imobil în proprietate, şi nu doresc să aducă avans în bani, potrivit unui comunicat al băncii.

Clienţii vor aduce drept garanţie alt imobil în proprietate sau un imobil deţinut de familia restrânsă (de părinţi, soţ/soţie, copii, fraţi/surori, ginere/noră) sau de partenerul de viaţă, aceştia din urmă devenind astfel participanţi la credit, cu calitatea de codebitori.

"În ultimul timp tot mai mulţi colegi din unităţile aflate în oraşele mari au conversaţii cu clienţii despre dorinţa acestora de a se muta într-o locuinţă mai mare, de preferat cu curte. De cele mai multe ori, le lipsesc banii de avans sau nu doresc să folosească economiile acumulate pentru avans. Pornind de la acest feedback, în special pentru cei care locuiesc în oraşele mari, aglomeraţii urbane, am îmbunătăţit produsul de achiziţie imobil Patria Acasă, înlocuind avansul în bani cu o garanţie suplimentară pusă pe un imobil pe care îl deţin deja, ei, părinţii, rudele apropiate sau partenerii de viaţă, împreună cu care pot participa la credit pentru o nouă locuinţă", a declarat Elena Nicodinescu, Manager Dezvoltare Produse Patria Bank.

Noul credit Patria Acasă fără avans poate fi accesat de cei care doresc o nouă locuinţă sau o locuinţă suplimentară şi aduc în garanţie o altă proprietate deţinută de ei sau alţi participanţi la credit. În categoria altor participanţi la credit pot intra: soţul/soţia, copiii, fraţii/surorile, părinţii titularului/soţilor, ginerele/nora şi partenerul de viaţă al solicitantului de credit (cu care locuieşte şi se gospodăreşte). Imobilul achiziţionat prin credit trebuie să aibă o valoare de minim 80.000 de euro (sau echivalent în lei), să fie situat într-o zonă urbană mare sau metropolitană aferentă. În garanţie, pe lângă imobilul achiziţionat prin credit poate fi adus un extra imobil, situat de asemenea într-o zonă urbană mare şi/sau împrejurimi.

"Este un produs potrivit clienţilor din oraşele mari - Bucureşti, Cluj, Timişoara, Iaşi, Constanţa, Craiova, Braşov, Galaţi, Ploieşti, Oradea, Brăila, Arad, Piteşti, Sibiu, Bacău, Târgu Mureş, Baia Mare, Buzău, Botoşani, Satu Mare, Alba Iulia, Sighişoara, Slatina, Râmnicu Vălcea şi împrejurimi - al căror ritm de viaţă s-a modificat semnificativ în perioada pandemiei", a completat Elena Nicodinescu.

În plus, cei care aleg să îşi vireze venitul într-un cont Patria Bank pot beneficia de o dobândă fixă în primii 5 ani, de 6,05% la creditul în lei, urmând ca începând cu cel de al 6-lea an dobânda variabilă să fie de IRCC + marja 3,10 %. Clienţii care optează pentru o dobândă variabilă şi virarea venitului la Patria Bank vor avea o dobândă de IRCC + 2,90% pentru creditele în lei şi EURIBOR la 6 luni + 4,05% pentru creditele în euro. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...