Patriarhia consideră "deplorabil" cazul de sclavie din Argeș și îndeamnă preoții să sesizeze situațiile grave

Patriarhia consideră "deplorabil" cazul de sclavie din Argeș și îndeamnă preoții să sesizeze situațiile grave

Patriarhia Română cataloghează cazul de sclavie descoperit miercuri în județul Argeș drept "deplorabil" și îi îndeamnă pe preoții să sesizeze autoritățile când descoperă situații grave în comunitate.

* Cazul de sclavie din Argeș: Procurorii au găsit cinci victime în lanțuri

"Patriarhia Română a aflat cu profundă mâhnire de situația dramatică din comuna Berevoești, județul Argeș, unde câteva zeci de persoane, inclusiv minori, au fost sechestrate și supuse unui regim inuman de sclavie", se arată într-un comunicat al Patriarhiei transmis AGERPRES.

Patriarhia apreciază că "este deplorabil că autorii acestor fapte incalificabile s-au pretat fără niciun scrupul la acte total incompatibile cu morala creștină și cu demnitatea persoanei".

"Ne exprimăm speranța că membrii comunității din această localitate argeșeană și autoritățile locale (Primăria, Poliția, școala și Biserica) vor manifesta solidaritate în sprijinirea victimelor pentru a depăși momentele dificile prin care trec acum, până când factorii responsabili vor găsi o soluție pentru fiecare caz în parte", se mai arată în comunicat.

De asemenea, Patriarhia face apel la comunitate și preoți să se implice activ în viața celor din apropierea lor și să sesizeze cazurile grave.

"Îndemnăm comunitățile locale să reacționeze prompt de fiecare dată când apar cazuri flagrante de încălcare a drepturilor fundamentale ale omului, ale legii și ale moralei publice. Recomandăm preoților să sesizeze întotdeauna asemenea situații grave și să intensifice activitatea pastorală cu scopul prevenirii faptelor antisociale, al promovării și consolidării valorilor morale creștine în comunitate", mai declară reprezentanții Patriarhiei.

Miercuri seară, în legătură cu acest dosar de trafic de persoane, procurorii DIICOT au reținut 38 de suspecți din comuna Berevoești, județul Argeș.

A fost începută urmărirea penală față de 40 de persoane, care au fost duse la sediul DIICOT Pitești pentru audieri.

Anchetatorii au găsit la perchezițiile efectuate miercuri cinci victime legate în lanțuri, dintre care doi minori cu vârste cuprinse între 10 și 12 ani.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Au fost antrenați de americani și canadieni / Cine sunt „sabotorii”, noul coșmar al Rusiei în Crimeea

2 Experţi şi foşti oficiali de la Pentagon au simulat un război din cauza Taiwanului: Pierderi grele atât pentru China, cât şi pentru Statele Unite

3 Un general ucrainean din GRU prins că a trimis Rusiei informații secrete a încercat să-i împuște pe anchetatori

4 Pe orbita Pământului zboară două avioane spațiale misterioase...

5 Foarte interesante amănunte!