Patriarhie: În trei momente vor fi trase clopotele tuturor bisericilor din țară pentru Regele Mihai

Patriarhie: În trei momente vor fi trase clopotele tuturor bisericilor din țară pentru Regele Mihai

Clopotele catedralelor, mănăstirilor și bisericilor din întreaga țară vor fi trase în trei momente distincte în cadrul ceremoniilor religioase oficiate cu prilejul înmormântării Regelui Mihai I, a anunțat marți Patriarhia Română.

Un prim moment va fi miercuri, la ora 11,00, când este programată sosirea sicriului pe Aeroportul Internațional "Henri Coandă", se precizează într-un comunicat transmis AGERPRES.

Conform sursei citate, clopotele vor fi trase de două ori sâmbătă — mai întâi la ora 12,30, la începutul slujbei de înmormântare de la Catedrala Patriarhală, apoi la ora 18,30, la începutul ceremoniei religioase de îngropare în Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală din Curtea de Argeș.

"Întrucât spațiul Catedralei Patriarhale din București este insuficient de încăpător pentru toți invitații, Casa Regală a solicitat Patriarhiei Române ca în interiorul Catedralei și în spațiile din imediata ei proximitate să aibă acces doar Familia Regală și un număr restrâns de invitați, în timpul slujbei de prohodire (înmormântare), sâmbătă, 16 decembrie 2017, orele 12,30 — 14,00", se menționează în comunicatul transmis de Biroul de presă al Patriarhiei Române.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?