Patriarhul Bisericii Ortodoxe Sârbe a murit după ce s-a infectat cu noul coronavirus

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Sârbe a murit după ce s-a infectat cu noul coronavirus

Patriarhul Irineu al Bisericii Ortodoxe Sârbe a decedat în urma infectării cu noul coronavirus, a anunţat preşedintele sârb Aleksandar Vucic vineri, pe contul său oficial de Instagram, informeză  Agerpres , care citează Reuters.

"Am fost onorat să vă cunosc. Oameni ca Preafericirea Voastră nu pleacă niciodată", a scris Vucic sub o fotografie în alb-negru a patriarhului.

Patriarhul Irineu al Serbiei, în vârstă de 90 de ani, un conservator care exercita şi o influenţă politică majoră, a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus la 4 noiembrie, fiind internat de atunci într-un spital militar din Belgrad.

Cu câteva zile înainte, Patriarhul Irineu a ținut slujba religioasă după  moartea mitropolitului din Muntenegru , în prezenta unei mulțimi de oameni.

Credincioșii au venit în număr mare la slujbă, nu au purtat mască de protecție și au sărutat trupul mitropolitului Amfilohije Radovic. 

Mitropolitul Muntenegrului a evitat în repetate rânduri purtarea măștii și susținea că pelerinajele sunt „vaccinul lui Dumnezeu”.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro