Patriarhul Daniel a donat 5.000 lei pentru achiziționarea "Cumințeniei Pământului"

Patriarhul Daniel a donat 5.000 lei pentru achiziționarea "Cumințeniei Pământului"

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române (BOR), Daniel, a făcut o donație personală de 5.000 lei pentru achiziționarea de către statul român - Ministerul Culturii a operei "Cumințenia Pământului", lucrare de referință a marelui sculptor român Constantin Brâncuși.

"Această donație este răspuns la Campania "Brâncuși e al meu", inițiată de Guvernul României, întrucât patriarhul României este un admirator și un cercetător al operei genialului artist român (vezi lucrarea: Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Brâncuși. Sculptor creștin ortodox, Editura Trinitas a Patriarhiei Române, ed. a II-a București, 2013, tipărită în limbile română, franceză și engleză)", informează Biroul de presă al Patriarhiei Române într-un comunicat transmis vineri AGERPRES.

Premierul Dacian Cioloș a anunțat luni că până în prezent s-au strâns 129.526 de euro prin subscripția publică pentru achiziționarea operei "Cumințenia Pământului".

Donațiile se vor putea face și prin SMS, dar și prin campanii de tip teledon. Statul a negociat cu proprietarii să cumpere această lucrare la prețul de 11 milioane de euro, din care Guvernul va plăti 5 milioane de euro iar restul trebuie strânși prin subscripție publică. Urmează să fie încheiate acorduri cu toți operatorii de telefonie mobilă, pentru a putea fi făcute donații prin SMS.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD, ultima crimă / Iordache va fi ales astăzi preşedintele Consiliului Legislativ. Mandatul e pe viaţă

2 ULTIMA ORĂ Alegerea lui Iordache este nulă? Pentru funcția de președinte al Consiliului Legislativ sunt necesa…

3 Noi informații / USR PLUS, scor peste așteptări la parlamentare / PSD și PNL merg cap la cap / Struțocămila lui Pont…

4 ULTIMA ORĂ Augustin Zegrean, fost președinte al CCR, și-a depus candidatura pentru șefia Consiliului Legislati…

5 Primele semne ale apropierii dintre PSD și USR PLUS