Patriarhul Daniel a donat 5.000 lei pentru achiziționarea "Cumințeniei Pământului"

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române (BOR), Daniel, a făcut o donație personală de 5.000 lei pentru achiziționarea de către statul român - Ministerul Culturii a operei "Cumințenia Pământului", lucrare de referință a marelui sculptor român Constantin Brâncuși.

"Această donație este răspuns la Campania "Brâncuși e al meu", inițiată de Guvernul României, întrucât patriarhul României este un admirator și un cercetător al operei genialului artist român (vezi lucrarea: Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Brâncuși. Sculptor creștin ortodox, Editura Trinitas a Patriarhiei Române, ed. a II-a București, 2013, tipărită în limbile română, franceză și engleză)", informează Biroul de presă al Patriarhiei Române într-un comunicat transmis vineri AGERPRES.

Premierul Dacian Cioloș a anunțat luni că până în prezent s-au strâns 129.526 de euro prin subscripția publică pentru achiziționarea operei "Cumințenia Pământului".

Donațiile se vor putea face și prin SMS, dar și prin campanii de tip teledon. Statul a negociat cu proprietarii să cumpere această lucrare la prețul de 11 milioane de euro, din care Guvernul va plăti 5 milioane de euro iar restul trebuie strânși prin subscripție publică. Urmează să fie încheiate acorduri cu toți operatorii de telefonie mobilă, pentru a putea fi făcute donații prin SMS.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Epidemia scade în intensitate în Europa! Cifrele din România sunt reale, nu cum induc unii care vor să provoac…

2 Analiză Bloomberg / Când şi cum se va termina pandemia?

3 Academicianul Victor Voicu, general în retragere: Cum poți deosebi o epidemie de o armă biologică și de ce mil…

4 Adevărul iese la iveală! / Profesor Neurobiologie Stanford: COVID-19 nu este COVID și nu este nou. Este SARS2

5 TASS / Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute. Când este cel mai activ

recomandări

Te ia DNA: Camelia Gavrila

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dacă ești miliardar te poți muta acum pe noul yacht în formă de insulă