Patriarhul Daniel pledează pentru apărarea și promovarea valorilor creștine

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a pledat marți pentru apărarea și promovarea valorilor creștine care au stat la baza civilizației și culturii europene.

Întâistătătorul BOR l-a primit, marți, la Reședința Patriarhală, pe Davor Ivo Stier, viceprim-ministru și ministrul Afacerilor Externe și Europene al Republicii Croația, aflat în vizită oficială în România.

"Preafericirea Sa a reiterat faptul că, în contextul european actual, marcat de un proces profund de secularizare, este absolut necesar să apărăm și să promovăm cu tărie, printr-o mărturie comună, valorile creștine care au stat la baza civilizației și culturii europene", informează un comunicat al Biroului de presă al Patriarhiei Române, transmis marți AGERPRES.

Patriarhul a adresat un salut de bun venit în România și a subliniat importanța dialogului între diferitele confesiuni creștine din Croația, pentru promovarea solidarității și a bunei conviețuiri, în vederea integrării românilor în societatea croată.

"În acest context, Patriarhul României a menționat intenția Patriarhiei Române, prin Biroul de Pelerinaje Basilica Travel, de a extinde pelerinajele și în Croația, ceea ce va contribui la o mai bună cunoaștere a vieții religioase din această țară de către credincioșii ortodocși români, inclusiv prin intermediul Radio Trinitas, Trinitas TV și cotidianul Ziarul Lumina ale Patriarhiei Române", informează comunicatul.

Davor Ivo Stier a mulțumit pentru primire și a reliefat importanța manifestării solidarității intercreștine nu numai la nivel local, ci și la nivel regional și global, cu referire specială la situația deosebit de grea a creștinilor din Orientul Mijlociu. "În acest sens, Domnul Viceprim-ministru consideră că religia, în general, reprezintă o forță importantă în promovarea cooperării și dialogului ca factori ai păcii în societate", se mai arată în comunicat.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cu firmele pe butuci, profesoara de sex oral a PSD a ajuns să mănânce rahat din același blid cu Gâdea

2 Priviți ce investiție a făcut Rusia chiar în fața Guvernului...

3 Lăzăroiu / Când Antena 3 linşează un candidat înainte de alegeri, răsuflu uşurat

4 Nicușor Dan și ”panaramele”: Cum a inflamat candidatul anti-PSD campania electorală și la cine s-a referit

5 De citit! / O poveste adevărată cu tone de aur, miliarde de dolari, spălare de bani și șpăgi, Erdogan, Trump și …