Patriarhul Irineu al Serbiei, testat pozitiv cu noul coronavirus, a fost spitalizat

Patriarhul Irineu al Serbiei, testat pozitiv cu noul coronavirus, a fost spitalizat

Patriarhul Irineu, liderul spiritual al Bisericii Ortodoxe a Serbiei (SPC), a fost spitalizat după ce a fost testat pozitiv cu noul coronavirus, au anunţat miercuri seară reprezentanţii SPC, citaţi de DPA.

"Patriarhul Irineu a fost testat în cadrul unei proceduri de rutină... a fost testat pozitiv, deşi este asimptomatic şi se simte în general bine", se afirmă într-un comunicat publicat pe site-ul SPC.

"Preafericitul părinte a fost internat la un spital COVID din Belgrad", precizează acelaşi text, fără să ofere alte detalii.

Patriarhul Irineu al Serbiei, în vârstă de 90 de ani, a participat recent la o impresionantă slujbă religioasă ocazionată de înmormântarea unui alt prelat sârb, mitropolitul Amfilohie, care a murit după ce a contractat maladia COVID-19.

La acea înmormântare, care a avut loc weekendul trecut, au participat mii de persoane, iar multe dintre ele nu au purtat măşti sanitare.

Mai mulţi oficiali numiţi în viitorul guvern muntenegrean, inclusiv prim-ministrul desemnat Zdravko Krivokapic, s-au aflat printre participanţii care nu au respectat dispoziţiile sanitare.

Episcopul desemnat pentru a-i urma în funcţie mitropolitului Amfilohie în calitate de lider al SPC în Muntenegru, Ioanichie, a contractat la rândul lui maladia COVID-19 şi a fost spitalizat cu simptome de pneumonie.

Un proeminent medic din Muntenegru a declarat sâmbătă că acea ceremonie funerară, organizată pe durata a două zile, ar fi "un focar de îmbolnăvire" şi a îndemnat autorităţile să o interzică.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Așa o fi? / Mafie în toată regula, frați români!

2 Așa arată „câmpul de luptă” după cheful de la ziua liderului AUR, Eugen Simion! Tot așa ar lăsa și țara dacă v…

3 Așa o fi?

4 CULISE Cum arată schema viitoarei conduceri PNL. Dacă va câștiga Cîțu

5 „Era ca un card de credit viu” / O adolescentă din România, salvată din ghearele unor animale care o vindeau în …