Patriarhul Kirill, șeful Bisericii Ortodoxe din Rusia, are COVID-19

Patriarhul Kirill, șeful Bisericii Ortodoxe din Rusia, are COVID-19

Patriarhul Kirill al Moscovei, șeful Bisericii Ortodoxe Ruse, a fost testat pozitiv pentru COVID-19, a anunțat vineri serviciul de presă al Bisericii, relatează Reuters.

FOTO: EPA-EFE

Biserica a precizat că Kirill, în vârstă de 75 de ani, și-a anulat toate călătoriile și evenimentele planificate, deoarece suferă de „simptome severe” care necesită repaus la pat și izolare. Aceasta a precizat că starea sa de sănătate este „satisfăcătoare”.

Sub conducerea lui Kirill, un aliat apropiat al președintelui rus Vladimir Putin și susținător al războiului din Ucraina, Biserica Ortodoxă Rusă a devenit un jucător politic puternic, susținând orientarea Rusiei către valori sociale conservatoare.

Patriarhul Kirill, liderul spiritual al ortodocșilor ruşi din 2009, şi-a pus biserica în serviciul preşedintelui rus Vladimir Putin, pe care l-a catalogat drept un „miracol” şi căruia îi împărtăşeşte ambiţiile unei Rusii conservatoare şi dominatoare şi îi susţine ofenisva în Ucraina.

Uniunea Europeană l-a inclus la începutul lunii mai, pe liderul Bisericii Ortodoxe Ruse pe lista celui de-al şaselea pachet de sancţiuni îndreptate împotriva Rusiei. Cu toate acestea, câteva zile mai târziu premierul ungar Viktor Orban a anunţat că guvernul său nu va susţine sancţionarea patriarhului Rusiei, afirmând că problema libertăţii religioase este „sacră şi inviolabilă” în Ungaria.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”