Patrick Mouratoglou, din mut, în cel mai mare apărător al Simonei Halep. „Atitudinea ITF este o nebunie”

Patrick Mouratoglou, din mut, în cel mai mare apărător al Simonei Halep. „Atitudinea ITF este o nebunie”

Patrick Mouratoglou a tăcut 8 luni, făcând doar declarații în limbă de lemn după ce Simona Halep a fost depistată pozitiv cu Roxadustat la US Open 2022. Dar de când românca a ieșit la atac și a decis să-și apere dreptatea în public, brusc și antrenorul ei a prins curaj și o susține pe eleva sa din toate puterile.

Patrick Mouratoglou s-a hotărât să o susțină pe Simona Halep. Foto Getty images

După ce sportivei noastre i-a fost amânată din nou audierea în cazul de dopaj de către ITIA, forul de integritate în tenis anunțând că a descoperit nereguli în pașaportul biologic al româncei, Patrick Mouratoglou a ieșit cu o nouă declarație . El susține că datele incriminate de ITIA sunt de fapt normale, argumentând că mai mulți experți i-au confirmat asta.

Halep a răbufnit după ultima decizie și a transmis un mesaj manifest în mediul online. Constănțeanca este apărată pe toate căile și de antrenorul ei, Patrick Mouratoglou, care i-a luat și el la țintă pe cei de la ITIA, spunând că adevărații dopați joacă nestingheriți în circuit, iar apoi explicând că substanța interzisă găsită în corpul sportivei este infimă și rezultatul unor neglijențe frecvente în industria farmaceutică, prin care suplimentele alimentare sunt contaminate.

Audiere amânată cu încă o lună

În această dimineață, francezul a venit cu un nou mesaj, de data aceasta referitor la ultima acuzație primită de Halep, cea legată de pașaportul său biologic. "Paşaportul său biologic este complet normal. Fiecare expert pe care l-am rugat să o revizuiască a confirmat asta. Atitudinea ITF este o nebunie", a scris Mouratoglou pe Twitter.

Deși adunase suficiente probe care să-i demonstreze nevinovăția, procesul Simonei a fost amânat de 3 ori. Conform spuselor Somonei, ITIA a cerut recent amânarea cu o lună a audierii sale la tribunalul Sports Resolutions. Motivul pentru care s-a depus această cerere este legată de o a doua acuzație de încălcare a normelor antidoping de către sportiva noastră. În aceste condiții, audierea Simonei Halep ar putea avea loc la finalul lunii iunie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”