Patrick Mouratoglou, umilit de Holger Rune în văzul tuturor la Australian Open. Reacția antrenorului Simonei Halep

Patrick Mouratoglou, umilit de Holger Rune în văzul tuturor la Australian Open. Reacția antrenorului Simonei Halep

Aflat la Melbourne alături de celălalt elev al său, Holger Rune (19 ani), Patrick Mouratoglou a fost sfidat în văzut tuturor de tânărul danez, în timpul meciului din optimile de finală cu Andrey Rublev (25 de ani), scor 6-3, 3-6, 6-3, 4-6, 7-6(9) pentru sportivul din Rusia.

Patrick Mouratoglou, atacat de elevul său. Foto EPA EFE

Patrick Mouratoglou a fost foarte activ în loja lui Holger Rune, însă tenismenul nordic a făcut un gest incredibil la adresa antrenorului francez! Holger i-a făcut semn să tacă din gură lui Patrick, spre stupoarea tuturor. Faza s-a petrecut la scorul de 5-4 pentru Rune în setul decisiv al meciului cu Rublev, când danezul s-a enervat și nu a mai dorit să asculte indicațiile lui Mouratoglou.

Meciul a avut un final dezastruos pentru tandemul Rune – Mouratoglou: deși a condus cu 5-0 în super tie-break, Holger a ratat calificarea în sferturi la Australian Open, scor 6-3, 3-6, 6-3, 4-6, 7-6(9) pentru Andrey Rublev.

Contestatarii lui Patrick Mouratoglou au felicitat gestul făcut de Holger Rune la adresa francezului: „Sunt noul fan al lui Rune după ce i-a cerut lui Mouratoglou să tacă din gură!” sau „Rune e cel mai tare! Nimeni n-a mai îndrăznit până acum să-i închidă gura lui Patrick, dar el a făcut-o”, au fost reacțiile internauților, pe Twitter, scrie Prosport.

Patrick Mouratoglou, care face parte și din echipa Simonei Halep, a reacționat după înfrângerea lui Holger Rune. Antrenorul francez a declarat că parcursul danezului la Australian Open 2023 a fost admirabil, chiar dacă finalul a fost dezamăgitor.

Francezul colaborează și cu Simona Halep. Foto Getty Images

Francezul colaborează și cu Simona Halep. Foto Getty Images

Întotdeauna este dezamăgitor să pierzi, și cu atât mai mult din cauza unei mingi care a căzut în terenul tău după ce a atins fileul. Trebuie să îl felicităm pe Andrey Rublev pentru un meci extraordinar și îi dorim să ajungă departe la Australian Open.

Vreau să-mi exprim admirația pentru acest tânăr jucător, Holger Rune, pentru toate progresele pe care le-a făcut. Este curajos, este plin de entuziasm și energie și va realiza lucruri mari în viitor, fără îndoială”, a declarat Patrick Mouratoglou, citat de Eurosport.

Holger Rune: “Nu era momentul să-mi dea sfaturi”

"De obicei, îmi place să mi se dea sfaturi din când în când. Dar nu tot timpul. Acolo, am simțit că nu era momentul, trebuia să mă concentrez doar pe teren. În aceste momente, totul se joacă pe un punct sau două. Și cu cât sunt mai concentrat pe teren, cu atât mai mult tenis bun pot produce.

Dacă nu sunt 100% prezent pe teren, e complicat. Mai ales în momentele tensionate. Cred că este important să rămân concentrat pe planul de joc și pe teren. Fără asta, putem pierde un punct, două puncte și asta poate fi suficient pentru a pierde meciul", a explicat Holger Rune, după eșecul cu Andrey Rublev.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...