Patronul canalului Fox News, acuzat de hărțuire sexuală, a demisionat

PDG-ul canalului de știri Fox News, Roger Ailes, acuzat de hărțuire sexuală de o fostă prezentatoare, a demisionat din funcție. Funcția va fi exercitată de-acum încolo de Rupert Murdoch, patronul grupului-mamă, 21st Century Fox. Plecarea celui care este totodată fondator al postului are efect imediat, a precizat 21st Century Fox, într-un comunicat menționat vineri de 7sur7.be.

Comunicatul nu precizează direct motivele care l-au făcut pe Roger Ailes (76 de ani) să demisioneze, la două săptămâni după apariția unor acuzații de hărțuire. Într-o acțiune intentată la începutul lunii iulie, fosta prezentatoare Gretchen Carlson îl acuză că a concediat-o după ce i-a refuzat avansurile sexuale, afirmații pe care Ailes le respinge. Grupul media a anunțat public declanșarea unei anchete interne pentru stabilirea adevărului.

Lucrurile s-au precipitat în ultimele zile, după informațiile apărute marți pe site-ul New York Magazine, conform cărora o altă prezentatoare a Fox News, Magyn Kelly, ar fi declarat anchetatorilor că și ea ar fi fost supusă unor avansuri asemănătoare din partea lui Ailes în urmă cu zece ani.

Veteran al domeniului media, om influent, republicanul în vârstă de 76 de ani a creat canalul Fox News în 1996, la cererea patronului rețelei Fox și al grupului News Corp, Rupert Murdoch, care îi succede în funcție. Deși a venit pe scena TV mult după CNN (lansat în 1980), canalul de știri preferat de conservatori s-a plasat în fruntea audienței, poziție pe care o păstrează și astăzi.

AGERPRES/ (AS — autor: Lelia Bretan; editor: Mihaela Nicolaescu, editor online: Simona Aruștei)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Curtea de Apel și-a declinat competența și a trimis dosarul 10 august spre judecare Tribunalului Bucu…

2 Un imbecil

3 ULTIMA ORĂ Curtea de Apel a decis redeschiderea dosarului 10 august!

4 FOTO Larisa Iordache și iluzia optică

5 Greșește undeva omul ăsta?