Patru avioane decolate de la baza Kogălniceanu au ajutat Israelul să facă față atacului Iranian

Patru avioane decolate de la baza Kogălniceanu au ajutat Israelul să facă față atacului Iranian

Patru dintre cele șase aeronave Eurofighter Typhoon britanice detașate la baza aeriană de la Mihail Kogălniceanu pentru misiuni de poliție aeriană, au fost redislocate în weekend aproape de zona de conflict, după ce Iranul a atacat Israelul.

FOTO Forţele Aeriene Române

Mai exact aeronavele au ajuns într-o bază din Cipru și conform unor surse au participat la doborârea dronelor iraniene. De altfel, premierul britanic Rishi Sunak a confirmat că Marea Britanie a acordat ajutor Israelului și a spus că au fost trimise „avioane suplimentare” în regiune, în cadrul operațiunilor deja în curs de desfășurare în Irak și Siria.

Reamintim că șase aeronave Eurofighter Typhoon ale Forţelor Aeriene Regale Britanice au aterizat, la sfârşitul lunii martie, la Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu din judeţul Constanţa, cu misiunea de a executa misiuni de Poliţie Aeriană Întărită, sub comandă NATO, în următoarele patru luni.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro