Patru cazuri de infectare cu noua tulpină a coronavirusului, depistate în Israel

Patru cazuri de infectare cu noua tulpină a coronavirusului, depistate în Israel

Israelul a detectat patru cazuri de infectare cu noua tulpină, mai contagioasă, a coronavirusului SARS-CoV-2, apărută în Marea Britanie, a informat miercuri Ministerul Sănătăţii, transmite Reuters.

Trei din cele patru persoane infectate au revenit din Anglia şi se află acum în izolare într-un hotel desemnat ca facilitate de carantină, a indicat ministerul. Cel de-al patrulea caz se află sub investigaţie.

Israelul a demarat sâmbătă vaccinarea anti-COVID-10 a populaţiei, până acum fiind administrate 70.000 de doze, la o populaţie de 9 milioane de locuitori, arată datele Ministerului Sănătăţii.

Israelul, care şi-a asigurat vaccinuri de la producătorii Pfizer, Moderna şi AstraZeneca, se aşteaptă să dispună de suficiente doze până la sfârşitul anului pentru a le administra celor 20% dintre locuitori consideraţi cei mai predispuşi la complicaţii.

Bilanţul de până acum al infectărilor cu SARS-COV-2 este de 383.385 de cazuri, din care 3.136 de decese. Guvernul a impus de două ori carantină naţională şi ar putea dispune în curând noi restricţii severe în contextul înmulţirii cazurilor noi.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...