Patru cetăţeni britanici arestaţi în China, în urma unei operaţiuni antidrog

Patru cetăţeni britanici arestaţi în China, în urma unei operaţiuni antidrog

Patru cetăţeni britanici au fost arestaţi în China, a anunţat vineri Ambasada Marii Britanii la Beijing, la câteva zile după ce autorităţile chineze au anunţat că 16 străini au fost reţinuţi într-o operaţiune împotriva drogurilor, transmit Reuters şi AFP.

Miercuri, poliţia din Xuzhou, provincia estică Jiangsu, a declarat că au fost arestate 19 persoane care aveau legături cu o şcoală locală de limbi străine, menţionând că între ele se numără şapte profesori şi nouă elevi străini, dar fără a preciza cetăţenia acestora şi fără a da detalii despre motive.

Societatea Education First, cu sediul în Elveţia şi care se ocupă între altele cu predarea de limbi străine în China, a confirmat săptămâna aceasta existenţa unei afaceri legate de droguri într-o şcoală de-a sa din Xuzhou, notează AFP.

În China, consumul de stupefiante poate antrena pedepse drastice cu închisoare, iar traficul de droguri este pasibil de pedeapsa cu moartea.

O purtătoare de cuvânt a ambasadei britanice a confirmat arestarea celor patru britanici, dar nu a confirmat explicit că reţinerea lor are legătură cu drogurile.

Reuters aminteşte că arestările au loc în contextul în care relaţiile dintre Beijing şi Londra s-au deteriorat în ultimele luni, pe fondul apelurilor unor oficiali britanici ca autorităţile chineze să-şi respecte angajamentele faţă de fosta colonie britanică Hong Kong, unde au loc manifestaţii pro-democraţie. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu