Patru persoane au fost inculpate de justiția americană pentru scurgeri de informații clasificate

Patru persoane au fost inculpate de justiția americană pentru scurgeri de informații clasificate

Procurorul general al SUA, Jeff Sessions, a anunțat vineri că Departamentul american al Justiției a triplat numărul investigațiilor privind scurgerile neautorizate de informații clasificate și în urma acestor anchete patru persoane au fost deja inculpate, transmite agenția Reuters.

'Această cultură a scurgerilor de informații trebuie să înceteze', a punctat Sessions la o conferință de presă, venind astfel în întâmpinarea solicitărilor președintelui Donald Trump, exasperat de frecventele apariții în presă a unor informații secrete despre el și despre administrația sa.

Ultimul episod de acest fel a fost publicarea joi de către ziarul Washington Post a unor transcrieri ale discuțiilor telefonice pe care Trump le-a avut cu președintele mexican Pena Nieto și cu premierul australian Malcolm
Turnbull.

Acum Departamentul Justiției ia măsuri ca urmare a 'numărului uimitor de scurgeri de informații care subminează capacitatea guvernului de a proteja această țară', a mai spus Sessions, după ce un raport al Senatului a avertizat că amploarea acestui fenomen fără precedent în SUA ar putea pune în pericol securitatea națională a țării.

Procurorul general nu a precizat identitatea celor patru persoane inculpate, menționând doar că acestea sunt acuzate pentru dezvăluirea neautorizată de informații clasificate sau pentru contacte cu agenți secreți străini. 'Niciun guvern nu poate lucra atunci când liderii săi nu pot discuta chestiuni sensibile într-o deplină discreție', a insistat Sessions.

El a fost însoțit la această conferință de presă de directorul Comunității Naționale de Informații a SUA, Dan Coats, care a subliniat de asemenea că scurgerile de informații clasificate pun în pericol siguranța națională și a precizat că aceste scurgeri petrecute după ce Trump a devenit președinte provin din foarte multe surse, inclusiv dinspre guvern și Congres.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Polițistul care și-a arestat șeful, după ce l-a prins băut la volan. „Nu-mi pasă dacă ești președintele”

2 Palatul Buckingham a ajuns la o înțelegere cu Harry și Meghan: Nu mai plătesc chirie dacă locuiesc la Frogmore Cottage

3 Cum va fi vremea de Paște. Meteorolog: „Veștile nu sunt chiar atât de bune“. Unde va fi cel mai cald

4 Horoscopul zilei / luni, 20 martie. Leii trebuie să reia legătura cu prietenii pe care i-au ignorat

5 N-o să credeți, dar este Nicoleta Luciu!