Patru polițiști din Chicago au tras aproape 96 de gloanțe în 41 de secunde spre un suspect oprit în trafic care deschisese focul

Patru polițiști din Chicago au tras aproape 96 de gloanțe în 41 de secunde spre un suspect oprit în trafic care deschisese focul

Patru ofițeri de poliție din Chicago au tras aproape 100 de focuri de armă în mai puțin de un minut într-un suspect, după ce bărbatul a deschis focul asupra lor în timpul unei opriri în trafic luna trecută, potrivit unui raport al biroului civil de monitorizare a poliției, relatează Reuters.

Politia ChicagoFoto: Kyle Mazza / Zuma Press / Profimedia

Incidentul probabil va alimenta o dezbatere națională de lungă durată despre uzul de forță al polițiștilor și relațiile rasiale din Statele Unite.

Șoferul afro-american Dexter Reed Jr. a fost oprit în trafic, fiind bănuit că nu purta centura de siguranță.

Un ofițer a fost împușcat în încheietura mâinii după ce Reed a părut să inițieze un schimb de focuri de armă, se arată în raport. Reed, în vârstă de 26 de ani, a fost declarat mort la spital, iar o armă a fost recuperată de pe scaunul pasagerului din față.

Biroul a publicat o înregistrare video de pe bodycam care îl arată pe Reed sfidând ordinele ofițerilor care îi cereau să deschidă portiera și nu să-și coboare geamul. Apoi se aude o serie lungă de împușcături.

„Examinarea înregistrărilor video și a rapoartelor inițiale pare să confirme că domnul Reed a tras primul, lovindu-l pe ofițer, iar patru ofițeri au răspuns. Dovezile preliminare disponibile confirmă, de asemenea, că ofițerii au răspuns foculului de aproximativ 96 de ori într-o perioadă de 41 de secunde, inclusiv după ce dl. Reed a ieșit din vehicul și a căzut la pământ”, se arată în raport.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat