Patrușev: Rusia va încerca să recupereze drona americană prăbușită în Marea Neagră

Patrușev: Rusia va încerca să recupereze drona americană prăbușită în Marea Neagră

Rusia va încerca să recupereze drona americană căzută marți în Marea Neagră în urma unui incident cu avioane de vânătoare ruseşti, a declarat secretarul Consiliului de Securitate de la Moscova, Nikolai Patruşev.

Nikolai Patrușev FOTO Twitter

„Nu ştiu dacă vom reuşi să o recuperăm sau nu, dar trebuie încercat. Şi cu siguranţă ne vom ocupa de asta. Sper, desigur, cu succes”, a declarat miercuri Patruşev la postul TV Rossia-1, potrivit EFE.

Mai devreme, purtătorul de cuvânt pentru securitate naţională al Casei Albe, John Kirby, a declarat că Statele Unite nu şi-au recuperat drona şi probabil aceasta nici nu va putea fi recuperată, având în vedere adâncimea apei în zona unde s-a prăbuşit, notează Agerpres .

O dronă americană de supraveghere de tip MQ-9 Reaper s-a prăbuşit marţi în Marea Neagră după ce a fost interceptată de două avioane de vânătoare ruseşti SU-27.

Potrivit Washingtonului, drona s-a prăbușit în urma unei manevre neprofesioniste în spațiul aerian internațional a unuia dintre cele două avioane militare ale rușilor.

Moscova recunoaşte că a interceptat drona, dar susține că aparatul zbura cu transponderul oprit şi pătrunsese în spaţiul aerian rezervat de aviaţia militară rusă. În plus, Moscova neagă că a provocat doborârea aparatului american și spune că drona s-a prăbuşit din cauza unei manevre bruşte.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Florin Călinescu, dividende de peste un milion de lei...

3 Primul general român format la Harvard răspunde unei întrebări presante. Ce șanse mai are Ucraina să învingă Rusia

4 Citiți și judecați voi...

5 Foarte interesante amănunte...