Paul (PNL): Ponderea economiei românești în PIB global era de 0,33%, în 2015, la fel ca în 1984

Paul (PNL): Ponderea economiei românești în PIB global era de 0,33%, în 2015, la fel ca în 1984

Ponderea economiei românești în PIB global era de 0,33%, în 2015, la fel ca în 1984, care a fost un an de vârf, a declarat, joi, deputatul PNL, Andreea Paul, într-o conferință de presă.

"România face parte din cea mai mare economie a lumii — a Uniunii Europene. UE contribuie cu 23% la produsul intern brut global al lumii, cel mai mare nivel, mai mare decât al Statelor Unite, și cu 8% din populația lumii. În interiorul Uniunii Europene, România contribuie cu 1% la PIB și cu 4% la populația europeană. Ne confruntăm cu un decalaj fantastic de competitivitate. Mă uit la ponderea economiei românești la nivel mondial și văd că în anul 1984, an de vârf în creșterea ponderii României în economia mondială, ne situăm la 0,33% la nivel global. În anul 2015, ponderea economiei românești în economia mondială este fix la fel — 0,33% din PIB-ul global", a spus Paul.

Ea a precizat că România trebuie să își impună să devină cea mai bogată țară din UE.

"Asta este continuitatea pe care ne-o dorim? Care este obiectivul de dezvoltare a României? (...) Nu ne lipsește nimic ca să ne impunem să construim, să ne resetăm economic pentru a ieși din această capcană a unei economii mici, consumatori mari, dar producători mici. Haideți să ne impunem acest lucru: cel mai bogat stat european", a mai arătat deputatul.

AGERPRES/(AS — autor: Florin Bărbuță, editor: Andreea Marinescu, editor online: Gabriela Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Informații certe

2 Zvon...

3 Așa o fi?

4 „Sunt foarte mulți idioți, eu i-aș aresta. Din cauza lor am ajuns să moară pe zi în România câți mor în toată …

5 Îngrijorare în Anglia după apariția „mâncătoarei de carne”, o infecție care se transmite sexual şi care cauzea…