Paul Ryan în Estonia: NATO "este mai importantă ca oricând"

Paul Ryan în Estonia: NATO "este mai importantă ca oricând"

Paul Ryan, liderul Camerei Reprezentanților din Congresul SUA, a insistat sâmbătă, în cursul unei vizite în Estonia, asupra sprijinului american pentru NATO, relatează DPA.

"Sprijinul nostru ferm pentru NATO este neechivoc, lipsit de ambiguitate", a declarat Ryan după o întâlnire cu premierul eston, Juri Ratas.

"Avem sentimentul puternic că alianța NATO este extrem de importantă, vitală și credem că alianța NATO este poate mai importantă acum ca oricând", a afirmat congresmanul republican.

Președintele american Donald Trump a revenit, recent, asupra poziției sale față de Organizația Tratatului Atlanticului de Nord din timpul campaniei electorale de anul trecut. "M-am plâns de ea în urmă cu ceva timp. Am spus că era depășită. Nu mai este depășită", a spus Trump despre NATO, într-o conferință de presă comună cu secretarul general al Alianței, Jens Stoltenberg, la Casa Albă, pe 12 aprilie.

"Angajamentul Statelor Unite față de securitatea europeană și față de NATO este crucial", a arătat sâmbătă prim-ministrul Estoniei.

NATO a decis să mențină un efectiv de 4000 de militari în Polonia și țările baltice, după ce Rusia a anexat Crimeea, reamintește DPA.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 HARTĂ Ploi și vijelii în jumătate de țară, urmează două zile cu cod galben

2 „M-a violat în iulie 2015. Aveam 20 de ani. Viața mea nu a mai fost niciodată la fel” / Fosta jurnalistă Adina Florea îl acuză pe ziaristul Răzvan Băltă…

3 VIDEO Umbrărescu a scos „bestiile" din parcare pe șantierele Autostrăzii Moldovei

4 Hm, americanii...

5 A fost mâna Rusiei? / Misterul scufundării Mohammad Z și canalul Bîstroe