Paul Ryan în Estonia: NATO "este mai importantă ca oricând"

Paul Ryan în Estonia: NATO "este mai importantă ca oricând"

Paul Ryan, liderul Camerei Reprezentanților din Congresul SUA, a insistat sâmbătă, în cursul unei vizite în Estonia, asupra sprijinului american pentru NATO, relatează DPA.

"Sprijinul nostru ferm pentru NATO este neechivoc, lipsit de ambiguitate", a declarat Ryan după o întâlnire cu premierul eston, Juri Ratas.

"Avem sentimentul puternic că alianța NATO este extrem de importantă, vitală și credem că alianța NATO este poate mai importantă acum ca oricând", a afirmat congresmanul republican.

Președintele american Donald Trump a revenit, recent, asupra poziției sale față de Organizația Tratatului Atlanticului de Nord din timpul campaniei electorale de anul trecut. "M-am plâns de ea în urmă cu ceva timp. Am spus că era depășită. Nu mai este depășită", a spus Trump despre NATO, într-o conferință de presă comună cu secretarul general al Alianței, Jens Stoltenberg, la Casa Albă, pe 12 aprilie.

"Angajamentul Statelor Unite față de securitatea europeană și față de NATO este crucial", a arătat sâmbătă prim-ministrul Estoniei.

NATO a decis să mențină un efectiv de 4000 de militari în Polonia și țările baltice, după ce Rusia a anexat Crimeea, reamintește DPA.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria