Paul Stănescu, despre numirea sa ca ministru: Nu am emoții, eu știu că nu am încălcat legea

Paul Stănescu, despre numirea sa ca ministru: Nu am emoții, eu știu că nu am încălcat legea

Senatorul PSD Paul Stănescu, propus să preia portofoliul de ministru al Dezvoltării, a declarat marți că nu are emoții în privința numirii sale de către șeful statului, întrucât știe că nu a încălcat legea.

 "N-am nicio informație de la Palatul Cotroceni. Așa cum v-am spus ieri, nici nu întreb lucrul ăsta. E la latitudinea președintelui României, atunci când dânsul va spune, sigur eu voi merge la Cotroceni. (...) Nu am fost contactat, nu știu. Nu am mai fost ministru, înțeleg că nu faci o facultate pentru a fi ministru (...). Aștept să vedem ce spune președintele României", a declarat Paul Stănescu, la Camera Deputaților, întrebat de jurnaliști dacă are "vreo reacție de la Cotroceni" după nominalizarea sa ca ministru al Dezvoltării.

El a infirmat și faptul că a discutat cu premierul Mihai Tudose: "Nu, în cursul zilei de ieri nu am vorbit, probabil în cursul zilei de azi o să vorbim".

Stănescu a adăugat că nu are nicio emoție cu privire la numirea sa, întrucât a respectat legea.

"Nu, nu am nicio emoție, de când mă știu am respectat legea. Nu am absolut nicio emoție", a spus el.

Fiind întrebat de dosarul de la DNA în care figurează și numele său, Stănescu a precizat că în acel dosar putea fi menționat oricine.

"Domnișoară (către o ziaristă — n.r.), în dosarul ăla puteați fi trecută și dumneavoastră. Acolo sunt lucruri care vorbesc numai despre Primăria municipiului Slatina, deci atât. Deci, acolo putea fi trecut fiecare dintre noi de aici, atât, nimic mai mult (...) E o acțiune in rem în care tot ce se spune acolo este vorba despre Primăria municipiului Slatina, eu în acea perioadă am fost președintele Consiliului Județean, nicio acțiune de acolo nu are legătură cu Consiliul Județean", a mai spus senatorul.

El consideră că nu există niciun alt motiv care ar putea fi invocat pentru ca numirea sa să fie respinsă.

"Nu cred că mi se poate reproșa. Eu știu că nu am încălcat legea, asta știu sigur. (...) Și tot timpul m-am străduit să întreb cât mai multă lume, câți mai mulți oameni care se pricep să nu încalc legea, nici măcar din greșeală să nu încalc legea", a declarat senatorul.

Stănescu a afirmat că PSD este pregătit și poate găsi oricând un înlocuitor, în cazul în care președintele îl respinge, având în vedere că este un partid foarte mare.

"PSD este un partid foarte mare, sigur că oricând se poate găsi un candidat", a arătat el.

Senatorul a făcut declarația înainte de a intra în biroul de la Camera Deputaților al lui Liviu Dragnea.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina