''Pauzele'' din CV-ul femeilor după întemeierea familiei: Ce nu trebuie să ştie un angajator - VIDEO

''Pauzele'' din CV-ul femeilor după întemeierea familiei: Ce nu trebuie să ştie un angajator - VIDEO

Joni Hersch, profesor la Şcoala de Drept Vanderbilt, a condus un studiu numit ”Despre ce să vorbim: Schimbul de informaţii în Dreptul muncii”, ce susţine că o strategie mai bună în raport cu potenţialii angajatori despre lacunele din CV, cauzate de angajamente de familie, este sinceritatea.

''Pauzele'' din CV-ul femeilor după întemeierea familiei: Ce nu trebuie să ştie un angajator (Imagine Andreea Alexandru / Mediafax Foto)

"Nu spune dacă nu întreabă", este sfatul multor femei despre momentul reîntoarcerii la muncă, după întemeierea unei familii, dar acest studiu vine cu alte sfaturi. Potrivit cercetării, o strategie mai bună este sinceritatea în raport cu potenţialii angajatori despre lacunele din CV, cauzate de angajamentele de familie.

"Studiul nostru oferă primele dovezi, obţinute vreodată, că femeile care ascund informaţiile personale ratează în mod dramatic anumite perspective de angajare. Angajatorii preferă, într-un raport covârşitor, să angajeze candidaţii care au furnizat informaţii despre lacunele din CV, indiferent de conţinut", a declarat Hersch.

"Orice informaţie care ar putea concretiza istoria de la locul precedent de muncă al unei femei dă dovezi mai bune în perspectiva de angajare”, a adăugat co-autorul studiului Jennifer Bennett Shinall.

Potrivit Descoperă, în studiul lor, Hersch şi Shinall au avut 3.022 de subiecţi care au acţionat ca nişte "potenţiali angajatori" ce trebuiau să aleagă între doi candidaţi pentru un loc de muncă.

Candidaţii se deosebeau numai prin faptul că unul era mai deschis cu privire la o lacună de 10 ani în istoria lor de angajare. Aceştia explicau că lacuna se datorează timpului luat pentru a creşte copiii sau din cauza unui divorţ recent. În alte scenarii, informaţii despre cei 10 ani de pauză nu erau furnizate.

Femeile care au oferit informaţii cu caracter personal şi-au crescut şansa de a fi angajate de la 30 la 40 de puncte procentuale, comparativ cu un candidat de sex feminin, care nu a furnizat nicio informaţie cu caracter personal.

"Am fost şocaţi de rezultate", a declarat Hersch.

"Informaţiile cu caracter personal nu sunt o indicaţie dacă femeia va fi un angajat productiv sau nu. Acest tip de informaţie este în întregime neutru. Cu toate acestea, numărul persoanelor, care au preferat explicaţiile despre informaţiile personale din CV-ul femeilor, a fost uluitor”, afirmă Hersch.

"Indivizii preferă riscuri cunoscute în faţa riscurilor necunoscute", explică Hersch.

Cu toate acestea, New York Times a publicat rapoartele unor experţi care au fost sceptici în legătură cu acest experiment. Ei au spus că experimentul era prea departe de procesul real de suplinire a locurilor de muncă.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

2 ULTIMA ORĂ CCR aruncă în aer Justiția din România? Udrea, printre beneficiari!

3 Ziceau că e „stupidă și inutilă” / Priviți, vedeta ucraineană Akkerman, capturată de Rusia, a fost introdusă în dotarea Flotei ruse din Marea Neagră

4 VIDEO Priviți, aceasta este o dronă Orlan-10 a armatei Rusiei furată de un căpitan rus și trimisă acasă „la pachet”!

5 VIDEO Fosta țiitoare a lui Dragnea s-a combinat cu fostul patron de la Sensiblu