Pavel Năstase: S-a ajuns la concluzia că metodologia privind școlile doctorale trebuie simplificată

Pavel Năstase: S-a ajuns la concluzia că metodologia privind școlile doctorale trebuie simplificată

Ministrul Educației, Pavel Năstase, a declarat marți pentru AGERPRES că în Consiliul Național al Rectorilor și în Consiliul General al CNATDCU s-a ajuns la concluzia că trebuie simplificată metodologia de evaluare a școlilor doctorale.

"În urma discuțiilor care au fost în CNR și în urma discuțiilor din Consiliul General al CNATDCU am ajuns la concluzia că trebuie să simplificăm această metodologie de evaluare a școlilor doctorale, astfel încât să rămână numai ARACIS să facă această metodologie și pentru evaluare să participe așa cum spune și legea ARACIS sau altă agenție care este în ENQA. Aceasta a fost propunerea, noi am promovat această propunere în Parlament. A fost inclusă în ordonanța 96. A trecut de comisiile reunite de Muncă și Educație de la Camera Deputaților și acum vedem mai departe ce se întâmplă. Au mai fost și alte modificări care au fost corelate cu această măsură", a afirmat ministrul.

El a explicat că 'resursa umană', conducătorii de doctorat, se află în universități.

"Era foarte greu ca CNATDCU să răspundă de ceea ce înseamnă resursă umană. Resursa umană, în speță conducătorii de doctorat sunt în universitate și sunt cadre didactice universitare. Nu sunt niște persoane separate de zona universitară, ori noi facem evaluarea și acreditarea instituțională a universităților iar școala doctorală este o entitate în cadrul universității respective. Deci nu mai este nevoie încă o dată să mai facem evaluarea resursei umane. CNATDCU nu are informațiile necesare să dea acele rapoarte despre care s-a vorbit în lege", a arătat reprezentantul MEN.

AGERPRES/(A-autor: Roberto Stan, editor: Mihai Simionescu, editor online: Simona Aruștei)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

5 VIDEO București 2024...