Pe fondul scăderii vânzărilor de automobile, Volkswagen a produs anul trecut mai mulți cârnați

Pe fondul scăderii vânzărilor de automobile, Volkswagen a produs anul trecut mai mulți cârnați

Volkswagen a crescut producția de cârnați anul trecut, realizând semnificativ mai multe porții din această gustare emblematică a Germaniei decât mașini, în condițiile în care vânzările de automobile au scăzut pe fondul scandalului internațional al emisiilor poluante, informează agenția DPA.

Grupul german deține propria sa carmangerie la Wolfsburg, care a produs 7,2 milioane de cârnați în 2015, cu aproape un milion mai mulți decât în anul anterior. Producția de cârnați depășește cu mult consumul de către lucrătorii VW în cantinele fabricii, așa încât au fost distribuiți spre vânzare în magazine și supermarketuri din Germania pentru consum la domiciliu. Pachetele poartă sloganul în limba germană: "piese originale Volkswagen".

În același timp, producția de mașini a scăzut în cursul anului la 5,82 de milioane de automobile de la 6,12 milioane anul anterior, pe fondul scăderii vânzărilor, după ce în septembrie autoritățile americane au acuzat cel mai mare producător auto din Europa de instalarea unui software în autovehiculele diesel pentru a evita normele de poluare a aerului.

Dispozitivul este instalat pe un număr estimat la 11 de milioane de automobile la nivel mondial datând din 2009, iar scandalul a dus la declanșarea de investigații internaționale și a determinat VW să înceapă programe masive pentru a-i compensa pe proprietarii vehiculelor afectate, amintește DPA.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ucrainenii și-au demonstrat din nou superioritatea, au găsit călcîiul lui Ahile al rușilor”

2 ULTIMA ORĂ S-a instalat panica? Rusia şi-a mutat avioanele şi elicopterele din Crimeea!

3 ULTIMA ORĂ Conducerea rusă a Crimeei a părăsit peninsula în urma unui apel venit de la Moscova

4 VIDEO Filmare intimă cu premierul Finlandei, Sanna Marin, apărută pe internet

5 A dat-o în penibil! Loredana Groza s-a fotoșopat până a devenit altcineva!