PENALI! Pesediștii au FURAT VOTUL! VIDEO!

PENALI! Pesediștii au FURAT VOTUL! VIDEO!

Penalii PSD din Camera Deputaților au furat și votul! După modelul Roberta Anastase! Doar 153 de deputaţi se aflau în sala de plen la votul pentru majorările salariale, sub cvorumul de şedinţă şi sub numărul anunţat oficial, dezvăluie  News.ro . Care prezintă și o filmare.

O filmare realizata de agentia News.ro de la balconul salii de plen a Camerei Deputatilor arata ca doar 153 de parlamentari se aflau in sala la votul final in care a fost adoptata Legea de aprobare a OUG privind majorarile salariale, sub numarul de 177 necesar cvorumului legal de sedinta de vot final si sub numarul de 185, anuntat oficial odata cu votul final de catre presedintele Camere Deputatilor Florin Iordache, dupa numaratoarea facuta de secretarii Camerei. Situatia aminteste de votul la Legea pensiilor din 2010, cand presedintele Camerei Deputatilor era Roberta Anastase.

La randul lor, cei de la PNL publica pe Facebook fotografii cu sala de plen, tot de la balcon, facute la cateva secunde dupa vot, iar numaratoarea anuntata de acestia indica 168 de deputati prezenti.

Înainte de începerea votului final de luni, atât deputatul independent Remus Cernea, cât şi liberalul Mircea Toader au cerut apel nominal, pentru identificarea exactă a numărului de deputaţi care se aflau în sală, având în vedere că aceasta era pe jumătate goală.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache,  a supus la vot cererea, însă nu a întrunit decât 5 voturi favorabile, având în vedere că deputaţii PNL nu se aflau în sală, lipsind de la vot.

În aceste condiţii, Legea de aprobare a OUG 20/2016 a fost supusă la vot, Florin Iordache anunţând că au fost înregistrate 184 de voturi "pentru", iar un alt deputat se afla în sală, dar nu a votat.

După alte două voturi efectuate în plen, Florin Iordache a revenit anunţând că numărul a scăzut la puţin peste 170, iar la ultimele voturi a avut dificultăţi în înregistrarea cvorumului, spunând de la prezidiu că lipseşte un deputat.

Cu toate acestea, potrivit unei înregistrări realizate de News.ro în sala de plen imediat după momentul votului pentru Legea de aprobare a OUG 20/2016, numărul deputaţilor era de 153, sub cvorumul legal de 177 şi sub numărul anunţat de la prezidiu, de 185.

O situaţie similară s-a înregistrat în 2010, la votul pentru Legea pensiilor, când preşedintele Camerei Deputaţilor de la acea vreme, Roberta Anastase, a anunţat că peste 170 de parlamentari au votat proiectul, deşi în sală nu se aflau mai mult de 80 de deputaţi.



Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale