PENIBIL/Iohannis, operațiune de „UMANIZARE” cu TREI EMISIUNI la Antena3 și DELIR la Realitatea TV

PENIBIL/Iohannis, operațiune de „UMANIZARE” cu TREI EMISIUNI la Antena3 și DELIR la Realitatea TV

Klaus iohannis a revenit marti in atentia publica dupa o lunga serie de declaratii si pozitionari controversate printr-o operatiune de PR care i-a adus o supra-expunere mediatica. Presedintele i-a decorat pe Florin Piersic, Stela Popescu si formatia Cargo, iar Antena 3 si Realitatea TV au dedicat spatii largi evenimentului. De remarcat apropierea tot mai puternica a postului lui Voiculescu de Iohannis.

Antena 3 a dedicat evenimentului portiuni consistente din 3 emisiuni: cele moderate de vedetele postului - Dana Grecu, Razvan Dumitrescu si Mihai Gadea.

Antena 3 "recidiveaza", dupa ce a sarit in ajutorul presedintelui si prin atacul furibund la adresa ziaristului german Keno Verseck, care scrisese un articol despre Iohannis intitulat Diletantul. De remarcat ca Antena 3 atacase in schimb dur guvernul cu o zi in urma.

Moderatori de la Antena 3 si Realitatea TV (un post traditional apropiat de presedintele Iohannis) au folosit chiar si expresii comune in legatura cu evenimentul de la Cotroceni (altfel un eveniment obisnuit), precum "Momente frumoase si emotionante la Cotroceni".

Prin acest eveniment de imagine si reflectarea lui pozitiva intr-o parte a media, Klaus Iohannis a terminat o lunga secventa de momente cu conotatii negative pentru imaginea sa.

Primul eveniment care i-a adus critici dure a fost vizita comuna a consilierului sau Dan Mihalache si a lui Mihai Gadea in Germania si SUA.

Au urmat declaratiile presedintelui despre presupusele abuzuri ale ANAF asupra Antenei 3.

A venit apoi momentul retragerii decoratiei lui Laszlo Tokes, cel care a stat practic la baza declansarii revolutiei din 1989

A venit apoi vizita foarte lunga in Israel, cu o serie de fotografii ale sotiei presedintelui comentate in cheie negativa

Vizita s-a incheiat cu o declaratie care a facut deliciul internetului, cand Iohannis a spus ca si-a dorit intr-o viata anterioara sa ajunga in Israel.

Tensiunea a crescut cind s-a aflat ca Iohannis ar fi petrecut o zi in Israel fara sa aiba program oficial, in timp ce in tara era in plina desfasurare criza CCR - Interceptari

Ultima lovitura de imagine a primit-o din presa germana: influentul saptamanal Der Spiegel a publicat un articol critic cu titlul Diletantul.

Acum, dupa aproape o luna in care a mers din scandal in scandal si din deriziune in deriziune, Klaus Iohannis a avut parte in sfarsit de comentarii pozitive.

De remarcat prapastia uriasa care se casca intre tonul aproape triumfalist in care unele televiziuni de stiri (mai ales Antena 3 si Realitatea) au prezentat ceremonia de decorare si tonul mai degraba caustic al internautilor, dupa cum se poate vedea mai jos.



Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...