Penitenciarul Rahova - obligat de instanţă să îi permită lui Dragnea să presteze 'activităţi lucrative cu caracter gospodăresc'

Penitenciarul Rahova - obligat de instanţă să îi permită lui Dragnea să presteze 'activităţi lucrative cu caracter gospodăresc'

Judecătoria Sectorului 5 a admis vineri o cerere depusă de Liviu Dragnea şi a obligat conducerea Penitenciarului Rahova să îi permită fostului lider al PSD să presteze în penitenciar "activităţi lucrative cu caracter gospodăresc".

"În temeiul art. 56 din Legea nr. 254/2013, admite contestaţia formulată de petentul-condamnat Dragnea Nicolae Liviu împotriva încheierii nr. 1158/2020 a judecătorului de supraveghere a privării de libertate de la Penitenciarul Rahova (dosar nr. 1327/2020), în contradictoriu cu intimatul Penitenciarul Bucureşti-Rahova. Desfiinţează încheierea atacată şi rejudecând: obligă Penitenciarul Rahova de a lua măsurile legale pentru a i se permite petentului să presteze activităţi lucrative cu caracter gospodăresc în cadrul Penitenciarului Rahova. Definitivă", se arată în decizia instanţei.

În mai 2019, Dragnea a fost condamnat definitiv la închisoare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, fiind încarcerat la Penitenciarul Rahova.

El a fost repartizat să muncească la atelierul auto al închisorii, zilele de muncă urmând să fie luate în considerare atunci când se va discuta eliberarea condiţionată.

Conducerea Penitenciarului Rahova i-a retras însă dreptul la muncă, după ce Liviu Dragnea a acordat un interviu online fostei sale consiliere Anca Alexandrescu, în prezent jurnalist la Realitatea Plus.

Administraţia Naţională a Penitenciarelor a susţinut atunci că nu a autorizat ca Dragnea să dea acel interviu, iar Penitenciarul Rahova l-a sancţionat pe fostul lider social-democrat cu ridicarea dreptului de muncă în atelierul auto al închisorii.

Dragnea a atacat decizia penitenciarului în instanţă, iar în septembrie 2020, Judecătoria Sectorului 5 a stabilit că fostului lider PSD i s-a încălcat dreptul la muncă.

Ulterior, el s-a plâns, prin avocaţii săi, că cei din conducerea penitenciarului nu au pus în executare decizia instanţei şi a deschis alte două procese, unul dintre ele fiind soluţionat vineri de judecători.

"Este o plângere făcută împotriva unei încheieri a judecătorului de supraveghere de la Penitenciarul Rahova. Domnul Dragnea s-a plâns de modalitatea în care nu s-a pus în aplicare o hotărâre judecătorească definitivă, care dispunea că i-a fost încălcat dreptul la muncă. Nu i s-a mai acordat dreptul să muncească. Nu munceşte nici astăzi. După îndelungi zbateri s-a întrunit comisia de selectare la muncă, unde i s-a spus că, având probleme foarte mari cu spatele, nu poate să fie dus la muncă. El nu este inapt de muncă. Faptul că ai probleme cervicale sau lombare nu înseamnă că eşti inapt de muncă. Ar fi putut să muncească fără probleme, dacă ar fi lăsat", declara recent avocata lui Dragnea, Flavia Teodosiu. AGERPRES/ (AS - autor: Eusebi Manolache, editor: Andreea Rotaru, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...