Pentagonul a publicat fotografii cu incidentul dintre un avion de vânătoare rus și un aparat de spionaj al SUA

Pentagonul a publicat fotografii cu incidentul dintre un avion de vânătoare rus și un aparat de spionaj al SUA

Pentagonul a publicat vineri fotografii cu apropierea "periculoasă" care a avut loc luni, în Marea Baltică, între un avion de vânătoare rus de tip Su-27 și un aparat de spionaj aparținând SUA, informează EFE.

În imagini se poate vedea cum avionul rus se apropie la doar câțiva metri distanță de avionul de recunoaștere american de tip RC-135U.

"Din cauza apropierii la mare viteză și al controlului defectuos al aeronavei în timpul interceptării, am apreciat că această interacțiune a fost periculoasă", a indicat comandamentul din Europa însărcinat cu operațiunile americane în regiune.

Avionul de vânătoare rus, care avea arme la bord, s-a apropiat la mai puțin de doi metri de avionul de recunoaștere american, care survola spațiul aerian internațional de deasupra Mării Baltice, potrivit Pentagonului. Avionul spion zbura la o distanță de circa 40 de kilometri de Kaliningrad, enclavă rusă situată între Polonia și Lituania.

Imaginile înregistrate din avionul american arată că distanța dintre cele două aparate era atât de mică încât se putea distinge silueta pilotului rus.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Alexandra Stan, în centrul unui scandal cu iz moral și sexual!

2 Americanii scot din „cutia cu maimuțe” o nouă „drăcovenie” SF

3 Mario Iorgulescu s-a combinat cu fosta lui Steliano Filip / „Bianca era doar o altă fată din anturajul meu şi nu observam semnele pe care le dădea ea, c…

4 Citiți și voi ce se întâmplă în Germania de Est...

5 Foarte interesante amănunte!