Pentagonul anunță că "ministrul informațiilor" al SI a fost ucis într-un bombardament al coaliției

Pentagonul anunță că "ministrul informațiilor" al SI a fost ucis într-un bombardament al coaliției

"Ministrul informațiilor" al grupării Stat Islamic, Wa'il Adil Hasan Salman al-Fayad, a fost ucis într-un bombardament aerian al coaliției anti-jihadiste pe 30 august în apropiere de Raqqa în Siria, a anunțat vineri Pentagonul, relatează AFP și Reuters.

Potrivit lui Peter Cook, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, responsabilul SI "superviza" producția înregistrărilor video care prezentau execuții și torturi, difuzate de jihadiști pe rețelele sociale.

El era un "asociat apropiat" al numărului doi al grupării jihadiste, Abu Mohammed al-Adnani, ucis de asemenea pe 30 august într-o lovitură a coaliției.

Wa'il Adil Hasan Salman al-Fayad, cunoscut sub numele de Dr. Wa'il, era de asemenea un "membru important" al consiliului de conducere al SI, shura, a precizat purtătorul de cuvânt.

"Eliminarea liderilor SI slăbește capacitatea grupării de a-și păstra teritoriul și capacitatea de a planifica, finanța și conduce atacurile sale" în Irak, Siria și în alte părți ale lumii, a spus Peter Cook.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…