Pentagonul anunță o asistență suplimentară de 1,1 miliarde de dolari pentru Ucraina, inclusiv finanțare pentru 18 noi sisteme HIMARS

Pentagonul anunță o asistență suplimentară de 1,1 miliarde de dolari pentru Ucraina, inclusiv finanțare pentru 18 noi sisteme HIMARS

Statele Unite vor oferi un ajutor suplimentar de 1,1 miliarde de dolari Ucrainei, în cadrul Inițiativei de Asistență pentru Securitatea Ucrainei, ceea ce înseamnă că banii vor fi cheltuiți pentru fabricarea și furnizarea de noi arme Ucrainei. Aceste arme nu vor proveni direct din stocurile de arme preexistente ale SUA, potrivit CNN .

Optsprezece sisteme de rachete de artilerie de mare mobilitate și „muniții asociate”, sunt incluse în acest pachet, se precizează în comunicat.

„Pachetul include finanțare pentru 18 sisteme de rachete de artilerie de mare mobilitate, sau HIMARS, și muniție pentru acestea, și 12 sisteme Titan, care sunt folosite pentru a contracara dronele… o varietate de radare, echipamente de comunicații și de supraveghere”, potrivit sursei citate.

Pachetul include, de asemenea, 150 de vehicule blindate cu roți multifuncționale de mare mobilitate, 40 de camioane și 80 de remorci pentru „transportul de echipamente grele”, radare suplimentare pentru sistemele aeriene fără pilot, printre altele.

SUA au angajat „peste 16,2 miliarde de dolari în asistență de securitate pentru Ucraina”, de la începutul invaziei rusești în februarie, adaugă comunicatul.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Qatar, țara în care pierzi 1.000 de dolari și iei banii înapoi a doua zi: Reportaj cu un caz aproape ireal

2 Ce conținea sticluța din care a băut Simona Halep la US Open, când a fost prinsă dopată

3 „M-a pupat pe gură, m-a lins pe faţă, m-a înghesuit în geam de parcă eram un obiect la dispoziţia lui”

4 Avocata reținută pentru relații „speciale” cu interlopii, pusă sub control judiciar

5 Și doamna a „asexuat” cu Borcea?