Pentagonul anunță testarea cu succes a componentelor armelor hipersonice

Pentagonul anunță testarea cu succes a componentelor armelor hipersonice

Statele Unite au testat cu succes o serie de componente de arme hipersonice, a transmis Reuters miercuri, citând departamentul de apărare al SUA.

Arme hipersonice. Foto: Arhiva Adevărul

În cadrul a aproximativ 10 experimente, a fost testată funcționarea echipamentelor de navigație și a sistemelor de comunicații, precum și fiabilitatea materialelor componente în condiții de zbor hipersonic, clarifică agenția.

Oficialii Pentagonului au recunoscut în repetate rânduri că SUA au rămas în urma Rusiei și Chinei în ceea ce privește producția de arme hipersonice.

În ianuarie, secretarul american al Forțelor Aeriene, Frank Kendall a declarat că armele hipersonice ar putea fi un plus util la arsenalul țării. Cu toate acestea, el a remarcat că, în cazul acestora, costul ridicat ridică semne de întrebare cu privire la măsura în care sunt necesare pentru armata SUA.

O armă hipersonică este o armă capabilă să zboare în atmosferă cu o viteză mai mare sau egală cu Mach 5, în timp ce manevrează activ. Principalul avantaj este dificultatea interceptării acestuia cu sistemele moderne de apărare aeriană. Crearea de arme de acest tip necesită dezvoltarea de noi materiale compozite, sisteme de control termic și de control al zborului, precum și motoare ramjet capabile să funcționeze în modurile adecvate.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA