Pentagonul confirmă capturarea unui jihadist german legat de atentatele din 11 septembrie 2001 din SUA

Pentagonul confirmă capturarea unui jihadist german legat de atentatele din 11 septembrie 2001 din SUA

Pentagonul a confirmat joi arestarea de către forţele kurde din Siria a unui jihadist german de origine siriană acuzat că a participat la planificarea atentatelor din 11 septembrie 2001 din Statele Unite, transmite AFP.

"Putem confirma că Mohammed Haydar Zammar, un german de origine siriană, a fost capturat cu mai mult de o lună în urmă de aliaţii noştri din FDS", Forţele Democratice Siriene, a declarat Eric Pahon, un purtător de cuvânt al Pentagonului.

"Zammar a fost prezentat în raportul comisiei naţionale privind 11-Septembrie ca un "fervent islamist"", a precizat el.

Un comandant kurd anunţase miercuri, pentru AFP, arestarea acestui bărbat de 50 de ani acuzat că a recrutat executanţi ai atentatelor din 11 septembrie.

"Colaborăm cu aliaţii noştri din FDS pentru a obţine detalii suplimentare", a adăugat purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

Gruparea Stat Islamic a ocupat nordul şi estul Siriei, fiind apoi alungat de miliţiile kurde susţinute de SUA. AGERPRES/ (AS - autor: Vicenţiu Purcărea, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”